Asus lanceert nieuwe Fonepad 8

02 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-Fonepad-8

De Fonepad 8 is de logische stap in de race steeds grotere phablets uit te brengen. De Asus Fonepad 8 heeft namelijk een 8 inch beeldscherm!

Groot, groter, grootst. Dat is en blijft een belangrijk thema van 2014. Na de recente lancering van een opvolger voor de Asus Fonepad 7 was het gisteren volgens de Koreanen tijd om er weer een stapje bovenop te doen. De Asus Fonepad 8 is dus vanaf nu een feit.

Asus Fonepad 8

De nieuwe Asus Fonepad 8 heeft een 8 inch IPS paneel met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De phablet draait op een Intel Atom Z3560 1.8GHz processor. Deze 64bit processor is volgens Asus een van de snelste op te markt en zou rondjes rennen rond de competitie. Naast dual-band Wifi a/b/g/n en Bluetooth 4.0 vinden we onder ander een MicroSD slot, MicroUSB en een dual-sim slot terug in de Fonepad 8. Net als zijn voorgangers is de Asus Fonepad 8 voorzien van twee front-facing speakers. Een van de meest opvallende specificaties is het gebruik aan 4G mobiel internet, deze phablet moet het doen met een 3G antenne. Dit geeft ons natuurlijk wel de nodige hints als het gaat om het prijspunt waar deze tablet voor op de markt moet komen.

Kleuren Asus Fonepad 8

Alsof het schermformaat nog niet genoeg differentiatie van de rest biedt brengt Asus deze Fonepad in maar liefst vier verschillende kleurstellingen op de markt; zwart, rood, goud en rood/goud.

Advertentie

Prijs en beschikbaar in Nederland

Het is op dit moment nog niet duidelijk of en wanneer deze Asus Fonepad 8 in Nederland op de markt gaat komen. Natuurlijk verwachten we dat Asus dat snel aan ons laat weten, zodat we dat kunnen delen hier op de site. Als het verleden enige indicatie is voor de toekomst dan denken we dat het een veilige verwachting is dat deze Fonepad 8 naar Nederland komt. Zover we nu kunnen inschatten lijkt een prijs van rond de 250 euro meer dan redelijk.

Reacties (0)