‘ASUS komt met eigen, goedkopere versie van de Nexus 7 tablet’

19 juni 2012 1 Minuut 6 Reacties
ASUS-Google-Nexus

Dat ASUS en Google samenwerken aan een Nexus tablet die de naam Nexus 7 zal dragen staat inmiddels wel vast. Ook wijst alles op een lancering tijdens de Google I/O conferentie eind deze maand en een prijs die ergens de buurt van de 199 dollar moet liggen. Geruchtensite Digitimes zegt nog wat meer informatie gekregen te hebben, onder meer over een goedkopere tablet van ASUS zelf.

De specificaties van de Nexus 7 tablet die we vaak voorbij hebben zien komen worden door Digitimes bevestigd. Zo beschikt de tablet over een 7 inch display en wordt gebruikgemaakt van Android 4.1 (Jelly Bean?) als besturingssysteem. Daarbij weet de site te melde dat het om een Wifi-only model gaat, er alleen een camera aan de voorzijde voor videogesprekken op zal zitten (spreekt de gelekte foto van vorige week tegen) en dat de Google Chrome browser vooraf geïnstalleerd zal zijn. Google zou inmiddels 3 miljoen stuks besteld hebben bij ASUS.

ASUS budget tablet?

Interessant ander detail is dat Digitimes een tweede noemt. ASUS zou namelijk in augustus een eigen versie van de 7 inch Nexus tablet op de markt willen brengen die zelfs nog iets goedkoper dan 199 dollar is. Het zou hier kunnen gaan om de Eee Pad MeMO 370T die in eerste instantie als 249 dollar tablet gelanceerd had moeten worden.

Reacties (6)