ASUS Eee Pad Transformer Prime in januari naar Nederland

05 november 2011 1 Minuut 13 Reacties
transformer-Prime-ASUS

Voor diegenen die hadden gehoopt de nieuwe ASUS Eee Pad Transformer Prime als kerstcadeau te kunnen krijgen of geven hebben we slecht nieuws. ASUS Benelux heeft namelijk aangegeven dat de tablet pas in 2012 in Nederland gelanceerd zal worden. Dit is niet alleen slecht nieuws voor potentiële kopers maar ook voor ASUS zelf. Het bedrijf mist hierdoor de feestdagen in Nederland en waarschijnlijk ook andere Europese landen.

Op 9 november zal ASUS de Transformer Prime officieel presenteren en ook alle details van de tablet bekendmaken. Voor nu moeten we het doen met wat we gezien en gehoord hebben. Zo beschikt de Transformer Prime over een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een optioneel keyboard dock met batterij, Android 3.2 Honeycomb als besturingssysteem (met een gegarandeerde Android 4.0 update), USB en HDMI aansluitingen, twee camera’s, Wifi, Bluetooth, een (micro)SD card aansluiting en een Nvidia Tegra 3 quad-core processor.

Qua specificaties lijkt de Prime dus veelal op zijn voorganger, de Eee Pad Transformer. Het grote verschil zit vooral in het uiterlijk van de tablet. Zo komt deze waarschijnlijk in twee verschillende kleuren, goud en zilver, is hij een stuk slanker met een profiel van 8.9mm, is het design een stuk strakker en moderner geworden (toont gelijkenissen met de Zenbook serie van ASUS) en weegt hij slechts 600 gram.

Over de prijs is nog niks bekendgemaakt hoewel de CEO van ASUS eerder heeft laten weten de tablet voor 499,00 dollar in de markt te willen zetten. De kans is groot dat dit in euro’s overgenomen zal worden.

Benchmark Eee Pad Transformer Prime

Eerder deze week verscheen de Transformer Prime plots in de benchmark charts van de AnTuTu benchmark app. De tablet staat bovenaan de lijst met meer dan 10.000 punten. De Tegra 3 quad-core processor doet dus in ieder geval goed zijn werk.

Reacties (13)