ASUS bevestigt: Nexus 7 in september in Nederland te koop voor 249 euro

05 juli 2012 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7

We gingen er al een beetje vanuit door berichten uit andere delen van Europa maar vandaag heeft ASUS het zelf ook bevestigd. In september kun je ook in Nederland naar de winkel om de nieuwe Nexus 7 tablet te kopen. ASUS zal de tablet zelf distribueren naar de grotere retailers en heeft een prijskaartje van 249 euro op de tablet geplakt.

Tegenover Bright bevestigt een ASUS medewerker vandaag dat de Nexus 7 in ons land verschijnt maar dat niet Google maar de fabrikant zelf de tablet op de markt brengt. Dat is overigens niet het enige verschil met de lancering in de VS. Daar wordt de tablet namelijk met volledige integratie van de Google Play Stores voor onder andere magazines, films en TV series geleverd. In Nederland heeft Google deze diensten nog niet uitgerold dus kun je hier ook geen toegang tot krijgen. De Nexus 7 heeft dus iets minder aantrekkelijke mogelijkheden qua software.

Maar, dat betekent niet dat de Nexus 7 geen interessante optie meer is. Voor 249 euro krijg je nog steeds een tablet die beschikt over een 7 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en de nieuwste versie van Android, Android 4.1 Jelly Bean. Overigens zal in Nederland (en andere Europese landen behalve de UK) alleen de 16GB versie gelanceerd worden. Het 8GB model blijft exclusief voor de landen waar de tablet reeds te koop is.

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de ASUS Nexus 7. Wij hebben de Nexus 7 tablet reeds besteld in de VS dus hopelijk kunnen we binnen niet al te lange tijd een uitgebreide review publiceren.

Advertentie

 

Reacties (0)