Archos lanceert kindvriendelijke Child Pad 2 met capacitief display

09 mei 2012 1 Minuut 4 Reacties
Archos-Child-pad

Begin maart lanceerde Archos de Child Pad; een 7 inch tablet met een resistief display en Android 4.0 ICS. Deze tablet is speciaal ontwikkeld voor kinderen wat vooral terug te zien is in een de toevoeging van een Kids App Store en het gebruik van kleurenicons. Vandaag hebben we een roadmap van Archos in handen gekregen waarin een nieuwe variant aangekondigd wordt.

De in maart aangekondigde Child Pad heeft wat vertraging opgelopen maar verschijnt langzaam aan bij de eerste winkels in Nederland. Ook moet er binnenkort een opvolger (of andere variant) verschijnen in de vorm van de Child Pad 2. Deze tablet is nagenoeg identiek aan de Child Pad met als belangrijkste verschil het soort touchscreen dat gebruikt wordt. De Child Pad 2 beschikt namelijk over een capacitief display terwijl de Child Pad een resistief display heeft. Capacitieve displays hebben geen druk nodig om een aanraking te registreren en werken daardoor vaak soepeler. Voor een complete uitleg over het verschil tussen een capacitief en een resistief touchscreen kun je dit artikel lezen.

Wat betreft de verdere specs komen de Child Pad en de Child Pad 2 overeen. Zo krijg je een 1GHz processor, 1GB aan werkgeheugen, een speciale Kids App Store op zit die gebaseerd is op de AppsLib library en een speciaal filter dat onder meer web browsing kan blokkeren. Meer informatie over de Child Pad vind je terug op de productpagina.

De Child Pad 2 moet dit kwartaal nog verschijnen. De prijs zal 109,99 euro bedragen, 10 euro meer dan de 99 euro voor de variant met resistief display.

Reacties (4)