Archos 101XS G10 tablet in september te koop voor 349 euro?

28 juli 2012 1 Minuut 0 Reacties
Archos-G10

Beetje bij beetje komt er steeds meer informatie vrij over de nieuwe Archos G10 serie. Begin dit jaar publiceerde de fabrikant een teaser die nogal hoge verwachtingen opwekte en gisteren dook een eerste model uit de G10 serie op bij de Amerikaanse FCC. Ook maakte Archos deze week bekend dat de opvolgers van de G9 serie tijdens IFA 2012 gepresenteerd zullen worden.

Toch is er nog maar weinig bekend over de G10 serie. We weten dat er in ieder geval een 10.1 inch model gelanceerd zal worden in de vorm van de 101XS G10 en dat Archos een bijpassend keyboard dock ontwikkeld heeft. Verder kunnen we uit de foto’s halen dat Archos zo goed als hetzelfde design gebruikt als het design van de G9 serie maar dat de afwerking deze keer voornamelijk wit is en dat de tablets een stuk slanker zijn.

We hebben even contact opgenomen met een connectie bij Archos en deze persoon wist ons te vertellen dat de G10 serie in september op de markt zal verschijnen. Wat betreft het prijskaartje moeten we nog een slag om de arm houden maar 349 euro werd aangegeven als een realistische prijs. Op zich ook een logische prijs als we kijken naar de 249 euro die de nieuwe Archos Carbon 97 (wellicht het duurste model in de Elements serie) zal gaan kosten en het feit dat tussen deze twee tablets wellicht nog een 8 inch (80XS G10) in zal vallen. Daarbij kostte de Archos 101 G9 (16GB) bij de lancering vorig jaar ook 349 euro.

Het laatste argument is dat Archos wel rond deze prijs zal moeten inzitten aangezien je voor 50 euro meer al aan een Acer Iconia A510 of ASUS Transformer Pad 300 zit. Voor dezelfde prijs heb je momenteel onder andere een 10.1 inch Samsung Galaxy Tab 2 (10.1). Wellicht dat Archos het keyboard dock juist inzet als onderscheidende factor. De vraag is alleen nog of Archos het keyboard dock standaard met de tablet mee levert of dat deze los aangeschaft moet worden.

Reacties (0)