Archos 101 G9 tablet met Android 4.0 duikt op in video

06 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
archos-101-g9

Nu de Android 4.0 broncode openbaar is gemaakt werken fabrikanten hard om hun tablets en smartphones te voorzien van het nieuwste Android besturingssysteem. Vandaag is er een video opgedoken van de nieuwe Archos 101 G9 tablet met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, gemaakt door Archos. Het besturingssysteem ziet er zeer aardig uit, ondanks dat het geen uiteindelijke versie is.

De 101 G9 draait standaard nog op Android 3.2 Honeycomb, maar Archos heeft al aangegeven een update naar Android 4.0 uit te brengen. Wanneer dit gebeurt is niet bekend maar Archos toont vandaag al wel een preview van een eerste versie. Nog niet alles schijnt te werken. Zo ontbreekt de hardware acceleratie voor video nog, werken de applicaties die Archos aan de tablet heeft toegevoegd niet en is het nog niet mogelijk de 3G USB stick van Archos te gebruiken. Aan de andere kant lijkt de software soepeltjes de draaien op de 101 G9, welke uitgerust is met een Texas Instruments OMAP dual-core processor. Effecten verschijnen zonder haperingen, het zoomen van foto’s gaat soepel en de vertraging lijkt minimaal.

Op wat we kunnen zien valt weinig aan te merken. Als Archos de uiteindelijke update net zo netjes weet te laten werken als dat we hier zien dan zal menig gebruiker tevreden zijn. Archos heeft overigens nog niet laten weten wanneer de Android 4.0 update exact zal verschijnen. Inmiddels zijn de 1GHz versies van de Archos 80 G9 en de Archos 101 G9 bij veel Nederlandse winkels op voorraad. Voor het einde van dit jaar worden ook de Turbo modellen, uitgerust met een 1.2GHz processor, nog verwacht. Begin volgend jaar worden er – om het nog makkelijker te maken – ook modellen met een 1.5GHz processor gelanceerd.

Advertentie

Reacties (0)