Apple ziet handelsmerk iPad mini afgewezen worden

31 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
iPad-Mini-6

Apple heeft al sinds de lancering van de iPad het handelsmerk voor deze naam in handen. Deze werd destijds overgenomen van Fujitsu. Afgelopen jaar heeft het Amerikaanse bedrijf echter een nieuwe variant van de iPad gelanceerd, de iPad mini, en ook voor deze naam een handelsmerk aangevraagd. Opvallend genoeg is deze aanvraag afgewezen.

Handelsmerk iPad mini afgewezen

Patently Apple heeft documenten in handen gekregen waaruit blijft dat Apple het handelsmerk iPad mini niet toegewezen heeft gekregen van het Amerikaanse patentbureau USPTO. De reden hiervoor is dat de toevoeging ‘mini’ volgens het patentbureau puur beschrijvend is en dus iets zegt over de iPad. De toevoeging heeft verder volgens het patentbureau geen ‘niet-beschrijvende’ betekenis, is op zich niet echt onderscheidend en kan dus niet als merk geregistreerd worden. Wil Apple alsnog het handelsmerk in handen krijgen dan zal het bedrijf met meer bewijs moeten komen dat ‘mini’ daadwerkelijk onderscheidend is.

iPod nano en Mac mini

Interessant is dat Apple wel het handelsmerk voor de naam iPod nano gekregen heeft, waarbij nano in principe ook puur een beschrijvende betekenis heeft. Aan de andere kant heeft het Amerikaanse bedrijf de merkrechten voor de naam Mac mini weer niet gekregen.

Alle documenten die ingediend zijn bij de USPTO kun je hier teruglezen.

Reacties (0)