‘Apple maakt na eigen processor nu ook eigen grafische processor’

13 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
apple-a8

Apple zou achter de schermen werken aan de productie van een eigen grafische processor, die de Apple A-hoofdprocessor ondersteunt bij het zwaardere grafische werk in een iPad of iPhone. Dat meldt Fudzilla.

Apple-processoren

De website claimt hierover berichten te hebben opgevangen. Onlogisch is het niet, als Apple een eigen GPU (grafische processor unit) zou ontwikkelen. Al jaar en dag zitten er Apple-processoren in de iPad en de iPhone. Dat begon met de Apple A6. Inmiddels zitten we al bij de Apple A9X, die de iPad Pro aanstuurt. De Apple A-processorserie wordt feitelijk gemaakt door Samsung en TSMC, maar op instructie van Apple, die er zijn eigen naam op plakt.

Jaren ontwikkeltijd

Volgens Fudzilla kan het nog wel enkele jaren duren voordat we de eerste GPU zien met de naam Apple erop. Het duurt een tijd voordat zo’n belangrijk onderdeel geheel is ontwikkeld. Door een eigen GPU zou Apple zijn positie op de tablet- en smartphonemarkt kunnen verstevigen en zijn winstmarges nog meer verhogen, omdat de GPU van eigen makelij is. Momenteel worden de iPads en iPhones aangestuurd door een grafische processor van Imagination Technologies, en Apple zou minder afhankelijk willen zijn van deze toeleverancier.

4G-modem

Een onderdeel wat Apple overigens niet in eigen huis zal gaan produceren volgens Fudzilla, is een eigen 4G-lte modem. Die klus is inmiddels voor de komende jaren uitbesteed aan Intel.

Reacties (0)