Apple koopt bedrijf Lattice Data op om Siri te verbeteren

14 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Siri Pokemon Go 2

Apple heeft een bedrijf opgekocht om spraakassistent Siri te verbeteren. Dat is althans de conclusie van menig Apple-watcher, nadat Apple het bedrijf Lattice Data heeft aangeschaft voor 200 miljoen dollar.

Dark data

Lattice Data is een klein bedrijf met ongeveer twintig medewerkers, die allemaal bij Apple gaan werken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het omvormen van ‘dark data’ tot data waar structuur in zit, en waar je analyses op kunt loslaten. Lattice Data weet uit een ongestructureerde hoop tekst en plaatjes conclusies te trekken.

Siri

Dit kunstje is met name handig als het gaat om het analyseren van data die de gebruikers van Siri aan de spraakassistent voeren. Apple hoopt kennelijk met behulp van zijn jongste aanschaf Siri om te vormen tot een soort kunstmatig intelligente assistent, die bij onverwachte verzoeken zelf kan bedenken wat de gebruiker van hem wil.

Verbeteringen

Apple heeft zelf niets verteld over de aanschaf, behalve het standaardcommentaar ‘geen commentaar’. Maar Apple-kenners weten al dat de mensen van Lattice Data nodig zijn om de kunstjes van Siri te verbeteren. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet te voorspellen. Maar het zou voor menig gebruiker wel uitkomen als Siri iets beter kan omgaan met de wat ingewikkeldere opdrachten. Als Apple en de mensen van Lattice Data achter de schermen een beetje doorwerken, kan Siri wellicht volgend jaar al de nodige verbeteringen laten zien.

 

Reacties (0)