Apple klaagt ook Motorola aan voor gelijkenissen Xoom en iPad

11 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
motorola-xoom

Apple weet van geen ophouden want na het voorlopige verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 heeft Apple nu ook Motorola aangeklaagd in Europa. De Motorola Xoom zou teveel gelijkenissen vertonen met de iPad.

De aaklacht tegen Motorola werd door FOSS patents gevonden in de omschrijving van de aanklacht tegen Samsung. Naast Motorola zou ook een Duitse tabletfabrikant het design en/of de software van Apple gekopieerd hebben. Wat de aanklacht tegen Motorola precies inhoudt is niet bekend aangezien deze aanklacht niet publiekelijk bekend is gemaakt. Ook is niet bekend of hierbij ook het doel is dat de Motorola Xoom uit de schappen verdwijnt. Motorola zelf wilde vandaag geen reactie geven. Overigens zouden Motorola en Samsung maar het begin van een aanklachtenreeks kunnen zijn aangezien Apple vandaag een belangrijk patent toegewezen heeft gekregen.

Dit patent omvat technieken om de touchscreen techniek te optimalieren en zo apparaten dunner te kunnen fabriceren met een helderder scherm. Er zijn al meerdere fabrikanten, waaronder Samsung, die van deze techniek gebruik maken en wanneer zij geen licentieovereenkomst met Apple willen of kunnen sluiten zou Apple nog veel meer rechtszaken kunnen aanspannen.

Reacties (0)