Apple geeft toestemming voor laders met Lightning en 30-pin connector

22 december 2012 1 Minuut 0 Reacties
POP-lader

Sinds de komst van de iPhone 5, de iPad mini en de nieuwe vierde generatie iPad maakt Apple gebruik van een nieuw type connector voor het opladen van de tablets en smartphone. De connector heeft de naam Lightning meegekregen en is een stuk kleiner dan de oudere 30-pin connector. Fabrikanten van accessoires zijn nu ook genoodzaakt nieuwe accessoires te ontwikkelen.

Dit is alleen niet zo eenvoudig aangezien Apple veel regels omtrent het ontwikkelen van accessoires voor haar producten heeft opgesteld. Zo bleek eerder deze maand dat de POP, een multifunctionele lader voor Apple producten, niet op de markt mocht verschijnen. De accessoire beschikt namelijk over zowel 30-pin als Lightning connectors en dat was volgens de regels van Apple niet toegestaan. Dit veroorzaakte nogal wat ophef en daarom kwam Apple deze week met een wijziging van de voorwaarden.

Tegenover Arstechnica laat een woordvoerder van het Amerikaanse bedrijf weten dat de combinatie van een 30-pin en een Lightning connector niet toegestaan was om technische redenen. Toch heeft Apple dit nu voor elkaar gekregen en daarom de regels voor het gebruik van de connectors aangepast. Opladers mogen nu zowel over een 30-pin als over een Lightning connector beschikken. Zo kun je oudere Apple apparaten en nieuwe modellen met één accessoire opladen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)