‘Apple gaat prijs iPad 2 verlagen’

15 november 2011 1 Minuut 1 Reacties
ipad2-bigger

Als we de analisten moeten geloven kan het niet lang meer duren voordat Apple de prijs van de iPad 2 naar beneden bijstelt. De iPad 2 zou door consumenten namelijk als dure optie in de tablet markt gezien kunnen worden door de steeds verder dalende prijzen van Android tablets en de opkomst van budget variant met betere specificaties. Daarnaast hebben Amazon en B&N recentelijk zeer goedkope Android tablets gelanceerd.

Volgens Goldman Sachs analist Bill Shope gaan de prijzen steeds verder richting een realistisch prijsniveau. Zo hebben we onlangs prijsdalingen van onder meer de Blackberry PlayBook, de HTC Flyer en de Acer Iconia Tab A500 gezien. In de VS dalen de prijzen nog harder, vooral door de komst van de laag geprijsde Amazon en B&N tablets. Consumenten verwachten volgens Shope waarschuwt cliënten dat consumenten steeds voorzichtiger worden en de vraag naar duurdere tablets snel kan veranderen.

Apple heeft recentelijk nog aangegeven zich niet druk te maken om de concurrentie van Android tablets door de fragmentatie van het platform. Dit zou consumenten alleen maar verwarren en richting de iPad drijven. Toch denkt Shope dat Apple het niet langer zo vol kan houden en een prijsverlaging had dan ook eigenlijk al plaats moeten vinden. Wat de prijsverlaging exact in zou moeten houden wist Shope niet te zeggen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple de prijzen van de iPad aanpast om beter te kunnen concurreren met goedkopere Android tablets. Het bedrijf staat bekend om het vasthouden aan haar prijzen, tenzij er een nieuw model gepresenteerd wordt of gaat worden. Over een nieuw model gesproken; The Korea Times weet te melden dat LG werkt aan displays voor een kleinere iPad (iPad Mini). De kleinere iPad moet volgens de bronnen een display krijgen van 7.35 inch en daarnaast zou gewerkt worden aan een display van 9.7 inch voor de iPad 3. Eerdere geruchten over de iPad Mini spraken van een 7.85 inch display.

Bron: BGR, Slashgear

Reacties (1)