‘Apple brengt in 2020 eerste iPhone uit met 5g-chip’

05 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
iPhone-XS-Max

Volgens een bron die bekend zou zijn met de plannen van Apple brengt het bedrijf uit Cupertino in 2020 de eerste iPhone met 5g uit. De fabrikant zou daarvoor gebruik gaan maken van Intels 10-nanometer 8161-modem.

iPhone met 5g verschijnt in 2020 – gerucht

De eerste smartphones met 5g kunnen zo vroeg als volgend jaar al op de markt verschijnen. Uiteraard zal Apple ook gaan meedoen met de trend en technologische vooruitgang. Fast Company meldt dit weekend dat de eerste iPhone met een 5g-modem in 2020 moet gaan verschijnen. Het bedrijf uit Cupertino zou daarvoor exclusief gebruik gaan maken van Intels 10-nanometer 8161-modem. Tests met een iets ouder model laten zien dat er nog een lange weg te gaan is: de modem wordt nog te heet en dat heeft invloed op veel dingen.

Waaronder bijvoorbeeld de accu. En als een technologiebedrijf iets niet wil dan is dat wel problemen met de batterij. Intel zou er echter van overtuigd zijn het probleem op te kunnen lossen. Ondertussen zou Apple ook al Mediatek hebben gecontacteerd over dergelijke modems, al is het maar om een bedrijf achter de hand te hebben. Ter vergelijking: Android-fabrikanten zoals Samsung, Huawei en Xiaomi zullen gebruik gaan maken van de X50-modem van Qualomm voor ondersteuning van het aankomende 5g-netwerk.

Reacties (0)