‘Apple begint selectie 7.85 inch displays voor iPad Mini’

18 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
ipad2-bigger

Dat er een opvolger van de iPad 2 aan zit te komen is natuurlijk geen vraag meer, maar wat Apple exact in gedachten heeft blijft altijd een verrassing. Vorige week doken er al uitspraken van een analist op over een mogelijke iPad Mini. De tablet zou niet kleiner zijn dan de huidige iPad maar wel een stuk goedkoper. De nieuwste geruchten spreken wel weer over een kleinere iPad en Apple zou zelfs al 7.85 inch displays aan het selecteren zijn.

Volgens bronnen van het Taiwanese Economic Daily News zouden zowel LG Display als AU Optronics samples van displays naar Apple toegestuurd hebben. De specificaties van de ‘iPad Mini’ zouden al door Apple vastgesteld zijn en de tablet moet ergens begin volgend jaar gelanceerd worden. Het 7.85 inch display moet dezelfde resolutie krijgen als dat van de iPad 2, wat voor een grotere hoeveelheid pixels per inch zorgt.

Natuurlijk moeten we ook dit weer met een grote korrel zout nemen aangezien Steve Jobs ooit gezegd heeft dat 7 inch tablets geen optie waren. Aan de andere kant zou het geen slechte stap zijn om een goedkopere en kleinere tablet in de markt te zetten. Zoals we in een eerdere column al aangaven ligt de markt voor budget en kleinere tablets nog open voor grote spelers en zou Apple hier optimaal van kunnen profiteren.

Bron: Slashgear

Reacties (0)