Angry Birds Transformers-trailer toont eindelijk gameplay

26 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
angry-birds-transformers

Het heeft even geduurd, maar we weten eindelijk wat voor soort game Angry Birds Transformers wordt. Sowieso niet wat je er van verwacht. Het wordt een 2.5D platformer met hevige schietelementen en de mogelijkheid de Autobirds te transformeren.

Angry Birds Transformers

Angry Birds slaat een heel ander pad in met Angry Birds Transformers. In plaats van de traditionele opzet waarin je vogels door de lucht schiet en gebouwen moet neerhalen, krijgen we nu te maken met een spel waarin de vogelrobots kunnen transformeren in een voertuig, terwijl we ons een weg banen door een druk level waar er constant op je geschoten wordt. Uiteraard kun je ook terugschieten en dat is dat ook de basis van de gameplay. Daarnaast is het mogelijk je Autobird te upgraden en hem in levels te laten stijgen, zodat-ie meer vaardigheden tot z’n beschikking krijgt.

Uit de trailer kunnen we onder meer nog op maken dat het ook mogelijk is met twee characters tegelijk te spelen. Of je ook daadwerkelijk beiden tegelijk bestuurt en of je die kunt inladen met de Telepods, is niet bekend. De schietschijven op de achtergrond (de welbekende varkentjes) kun je afschieten door op hen te tappen, dus wellicht is het mogelijk met twee keer zo veel vuurkracht de vijanden te bestoken. Hoe het ook werkt: wanneer je goed je best doet, verdien je dus punten en met die punten kun je je character laten transformeren – zie daarvoor de meter aan de onderkant.

Advertentie

Ook is er nog een balkje voor de speciale aanvallen. Wanneer dat balkje vol is, kun je een speciale aanval lanceren. In de video zien we een bliksemschicht, een extra schild en een radioactieve aanval. Angry Birds Transformers komt op 15 oktober uit voor iOS en op 30 oktober voor Android.

Reacties (0)