Angry Birds Transformers nu uit voor iOS

16 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
angry-birds-transformers

Angry Birds-liefhebbers met een iPad of iPhone opgelet! Vanaf nu is het mogelijk om de nieuwste, minst traditionele versie in huis te halen. Want als Angry Birds Transformers iets doet, dan is dat niet kijken naar het bronmateriaal waar de serie mee is groot geworden.

Angry Birds Transformers

Rovio heeft de nieuwe Angry Birds uitgebracht in de App Store. Deze nieuwe iteratie van de geld printende franchise van de Scandinavische spelontwikkelaar combineert de boze vogels met de barmhartige robots uit het Transformers-universum en laat daarmee grotendeels de geschiedenis van Angry Birds achter zich. In Angry Birds Transformers is het namelijk niet zo dat je vogels moet afschieten en daarmee gebouwen onderuit moet halen en groene varkentjes over de grond moet laten rollen – nee, in deze game ren en schiet je je een weg door de talloze levels heen.

Angry Birds slaat dus een ander pad in met Transformers. In plaats van de traditionele opzet waarin je vogels door de lucht schiet en gebouwen moet neerhalen, krijgen we nu te maken met een spel waarin de vogelrobots kunnen transformeren in een voertuig, terwijl we ons een weg banen door een druk level waar er constant op je geschoten wordt. Uiteraard kun je ook terugschieten en dat is dat ook de basis van de gameplay. Daarnaast is het mogelijk je Autobird te upgraden en hem in levels te laten stijgen, zodat-ie meer vaardigheden tot z’n beschikking krijgt.

Daarnaast werkt Rovio samen met Hasbro aan speciaal speelgoed (Telepods) waarmee je nieuwe poppetjes in de game kunt ontgrendelen. Door de speciale robots in de winkel te kopen en te plaatsen op de camera van je tablet of phablet, leest het spel wat voor personage dat is en zet hem zodoende over in de game. Vanaf dat punt is ook dat poppetje speelbaar in Angry Birds Transformers. De game is vanaf nu te downloaden uit de App Store en is gratis verkrijgbaar. De Android-versie komt eind oktober uit, dus daar moeten we nog even op wachten.

Angry Birds Transformers

Reacties (0)