Angry Birds Stella nu verkrijgbaar voor Android en iOS

06 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
angry-birds-stella

Rovio heeft de nieuwste iteratie van Angry Birds uitgebracht voor Android en iOS: Angry Birds Stella. De app schijnt al twee miljard (!) keer gedownload te zijn.

Angry Birds Stella

In Angry Birds Stella maken spelers kennis met Stella, een vrolijk en pittige jongedame die altijd in is voor een goede uitdaging. Ze heeft vijf vriendinnen, Poppy, Willow, Dahlia, Luca en Gale, en leven met z’n zessen in een niet eerder ontdekt gedeelte van het Angry Birds-universum: Golden Island. Zodoende probeert de ontwikkelaar te verklaren waarom we tot op heden nog geen vrouwelijke Angry Bird hebben gezien.

Het unieke aan de gameplay van Angry Birds Stella is dat spelers een extra gameplaymogelijkheid voor de kiezen krijgen. Hoewel de basis van de game gelijk is aan de allereerste Angry Birds, kun je nu in de lucht het vogeltje stil leggen en vanaf dat punt opnieuw een koers bepalen. Dat moet zorgen voor een compleet nieuwe strategische laag. Het schijnt goed uit te pakken: naar verluid is de app al twee miljard keer gedownload.

Telepods

Rovio omschrijft de personages als sterk en wispelturig en dat levert de nodige wrijving op — maar hun aanhoudende en stevige vriendschap komt elke klap te boven. Hier bouwt de ontwikkelaar dan ook het verhaal bovenop. Angry Birds Stella is een game die niet alleen draait om vriendschap, maar ook om de dappere dames, het plezier dat ze beleven en hoe ze elkaars persoonlijkheid kunnen aanvullen door gewoon zichzelf te zijn.

Advertentie

Angry Birds Stella is nu dus uit voor Android en iOS. De gamme maakt ook gebruik de speciale Angry Birds Telepods, gemaakt door Hasbro en Retoy, om zodoende nieuwe personages vrij te spelen in het spel. Maar dat kun je ook doen door middel van microtransacties of gewoon door goed je best te doen. Die Telepods werden voor het eerst geïntroduceerd in Angry Birds Star Wars 2 en worden onder andere ook gebruikt in Angry Birds Transformers.

Angry Birds Stella

Reacties (0)