Angry Birds Stella komt in september uit voor Android en iOS

06 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
angry-birds-stella

Deze Angry Birds-titel gebruikt dezelfde basis als andere spellen uit de serie, maar legt waarschijnlijk de nadruk op vrouwelijke personages.

Spelontwikkelaar en -uitgever Rovio heeft Angry Birds Stella aangekondigd. De basis van de game is gelijk aan de andere Angry Birds-spellen. Het unique selling point van deze game ligt bij de nadruk op de vrouwelijke personages in de game. Angry Birds Stella zou mogelijk met vrouwen in het achterhoofd ontwikkeld zijn.

In Angry Birds Stella maken spelers kennis met Stella, een vrolijk en pittige jongedame die altijd in is voor een goede uitdaging. Ze heeft vijf vriendinnen, Poppy, Willow, Dahlia, Luca en Gale, en leven met z’n zessen in een niet eerder ontdekt gedeelte van het Angry Birds-universum: Golden Island. Zodoende probeert de ontwikkelaar te verklaren waarom we tot op heden nog geen vrouwelijke Angry Bird hebben gezien.

Wispelturig

Rovio omschrijft de personages als sterk en wispelturig en dat levert de nodige wrijving op — maar hun aanhoudende en stevige vriendschap komt elke klap te boven. Hier bouwt de ontwikkelaar dan ook het verhaal bovenop. Angry Birds Stella is een game die niet alleen draait om vriendschap, maar ook om de dappere dames, het plezier dat ze beleven en hoe ze elkaars persoonlijkheid kunnen aanvullen door gewoon zichzelf te zijn.

Advertentie

Voorlopig blijft het nog een beetje bij pr-gebrabbel, want Rovio heeft nog niets bekendgemaakt over de gameplay en of de kern van het verhaal en diens ontwikkeling daar invloed op gaan hebben.

In september komt Angry Birds Stella voor Android en iOS uit en die zal, als we de ontwikkelaar moeten geloven, zelfs de grote Angry Birds-veteraan moeten uitdagen. Stella gaat ook de speciale Angry Birds Telepods, gemaakt door Hasbro en Retoy, ondersteunen, om zodoende nieuwe personages vrij te spelen in het spel. Die Telepods werden voor het eerst geïntroduceerd in Angry Birds Star Wars 2 en worden onder andere ook gebruikt in Angry Birds Transformers.

Reacties (0)