Angry Birds 2 al meer dan 10 miljoen keer gedownload

03 augustus 2015 2 Minuten 0 Reacties
Angry-Birds-2

Spelontwikkelaar en -uitgever Rovio heeft bekendgemaakt dat Angry Birds 2 al meer dan tien miljoen keer gedownload is sinds 28 juli. Binnen twaalf uur werd het spel al meer dan een miljoen keer gedownload, wat nog steeds ontzettend indrukwekkende cijfers zijn.

Angry Birds 2 nog steeds ontzettend populair

Een paar weken geleden verraste spelontwikkelaar Rovio vriend en vijand door ineens iets naar buiten te brengen over Angry Birds 2: een game waar we nog niets over hadden gehoord, die ergens eind juli zou worden gepresenteerd. Opeens werd de game uitgebracht in de nacht van 29 juli, voor zowel Android als iOS. De mensen met toegang tot Google Play en de App Store begonnen meteen met downloaden, zo maakt Rovio bekend. Binnen twaalf uur nadat Angry Birds 2 verscheen, werd hij namelijk al één miljoen keer gedownload.

Drie dagen later schoot dat aantal naar de tien miljoen, wat nog steeds, ook voor zoiets zo populair als Angry Birds, een indrukwekkende prestatie is. Angry Birds 2 biedt je 25 levels waarvoor je nog niets hoeft te betalen, maar laat daarna wel een lawine aan microtransacties los – één van de grootste features waar de meeste kritiek op is verschenen in de laatste paar dagen. Het moet Rovio in elk geval geen windeieren hebben gelegd, ook al denken we niet dat de meeste mensen voorbij die 25 levels zijn gekomen in slechts enkele dagen.

Angry Birds is echter niet onverminderd populair. Zowel de serie als het bedrijf hebben er beter voor gestaan (de originele Angry Birds uit 2009 is één miljard keer gedownload, al is dat natuurlijk geen vergelijking). Het is echter nu nog maar de vraag of Angry Birds 2 het in zich heeft om dezelfde hoogte te behalen als het originele eerste deel, aangezien de serie in de afgelopen zes jaar toch wat van zijn populariteit en relevantie heeft moeten inleveren, ondanks de deals met Star Wars, Transformers en zelfs Sonic the Hedgehog.

Angry Birds 2

Reacties (0)