Angry Birds 2 aangekondigd, verschijnt 30 juli

17 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
angry-birds-2

Rovio heeft bekendgemaakt dat het Finse bedrijf officieel werkt aan Angry Birds 2, de échte opvolger van de allereerste Angry Birds. De spelontwikkelaar en -uitgever heeft tevens laten weten dat de game al op 30 juli 2015 verschijnt voor mobiele apparaten.

Angry Birds 2 – groter, gemener, gevogelder

De Finse game-ontwikkelaar Rovio heeft aangekondigd dat het werkt aan Angry Birds 2 en dat het spel snel uitkomt, namelijk op 30 juli 2015, voor ongespecificeerde mobiele apparaten. Op de datum en de bekendmaking na, heeft de developer niets bekendgemaakt over wat we van dit officiële vervolg mogen verwachten. Rovio heeft aangegeven dat het de “moeder der vervolgen” gaat worden, maar we hebben op moment van schrijven nog geen gameplaymateriaal onder ogen gekregen om ergens enthousiast over te kunnen worden.

Het enige dat we te zien hebben gekregen is een plaatje met daarop de bekende vogeltjes en een tweet met de bovenstaande artwork, met de subtitel Bigger. Badder. Birdier. De eerste Angry Birds stamt alweer uit 2009 en was eigenlijk de eerste grote mobiele hit, ook al was het materiaal misschien niet helemaal origineel te noemen. Sindsdien heeft de serie zo’n drie miljard downloads op z’n naam staan, verspreid over de vele, verschillende versies die zijn uitgebracht. En er zijn echt talloze versies, waardoor je bijna denkt dat deel twee al bestaat.

Zo hebben we de afgelopen jaren versies voorbij zien komen die allerlei genres en merknamen koppelde aan die boze vogeltjes. Onder andere Star Wars, Transformers en Sonic moesten eraan geloven, terwijl de vogels ook genres als match-3 en rpg aandeden. En dat allemaal terwijl het ooit begon met het katapulteren van vogels in een gebouw, om die gemene varkens eens een lesje te leren. Het heeft de Angry Birds ook op plekken gebracht waar normale mensen lang niet allemaal zullen komen, zoals de ruimte.

Bron Rovio Via The Verge

Reacties (0)