Android kan voortaan sneller de koppeling maken met een bluetooth-apparaat

01 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-pixel-buds

Google introduceert Fast Pair voor Android, waardoor de koppeling maken met een bluetooth-apparaat voortaan sneller kan gebeuren. Je toestel dient hiervoor tenminste Android 6.0 Marshmallow te hebben en een recente versie van Google Play Services.

Sneller gekoppeld aan bluetooth-apparaat dankzij Fast Pair

Google heeft Fast Pair gepresenteerd. Dit is een snellere manier om bluetooth-apparaten te koppelen aan een Android-apparaat. Je moet er wel voor zorgen dat je toestel tenminste Android 6.0 Marshmallow heeft en dat je een recente versie van Google Play Services hebt (versie 11.7, wordt als het goed is automatisch gedownload). Dat betekent gelukkig dat een groot aantal apparaten deze functie zal ondersteunen. Het nadeel is dat accessoires die je via de verbinding wil koppelen ook moeten beschikken over de Fast Pair-functionaliteit.

Want anders werkt het niet. Daardoor kun je de functie mogelijk voorlopig nog niet gebruiken, tenzij fabrikanten hun bestaande producten van firmware-updates gaan voorzien. Mocht je apparaat wel Fast Pair ondersteunen, dan werkt het koppelen heel simpel. Je zet zowel bluetooth als je locatie aan op je smartphone en schakelt ook je te koppelen apparaat in. Op je Android krijg je een notificatie dat er een apparaat in de buurt is. Tap daarop en het koppelen gaat vanzelf. Onder andere de Pixel Buds van Google ondersteunt dit.

Reacties (0)