Android-telefoon nu te gebruiken als een fysieke beveiligingssleutel

11 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
android-telefoon-beveiligingssleutel

Google heeft laten weten dat je voortaan je Android-telefoon kunt gebruiken als een fysieke beveiligingssleutel wanneer je wil inloggen op je Google-account. In de toekomst komt deze manier van inloggen mogelijk ook naar andere sites en diensten toe.

Android-telefoon als beveiligingssleutel

Google heeft bekendgemaakt dat elke Android-telefoon met Android 7.0 Nougat of hoger voortaan kan worden gebruikt als fysieke beveiligingssleutel voor het inloggen op je Google-account. Dit is een andere manier waarop tweestapsverificatie wordt toegepast. Je hebt hiervoor dus geen andere sleutel meer voor nodig. Ook is het zo dat dit weer anders werkt dan met de Google Authenticator-app. Je dient namelijk je smartphone via bluetooth aan je Chrome-browser te koppelen om te laten zien dat je bent wie je zegt dat je bent.

De verificatiemethode werkt momenteel met Gmail, G Suite, Google Cloud en andere Google-diensten en maakt gebruik van de fido-standaard. Google zegt dat andere sites en diensten mogelijk binnenkort worden ondersteund; momenteel ligt de focus nog op het certificeren van het authentificatieproces. Naast Android 7.0 heb je dus een Chrome-browser nodig die draait op Windows 10, macOS of Chrome OS. Via de pagina My account op de Google-website kun je aangeven dat je gebruik wil maken van deze methode.

Reacties (0)