Android P komt met een nieuwe manier van navigeren

17 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
android p

In het derde kwartaal van 2018 komt Google met de nieuwste Android-versie. Android 9.0 heeft op dit moment codenaam Android P. De eerste details zijn naar buiten gekomen. Zo moet je straks op een nieuwe manier navigeren door de openstaande apps en ook de thuisknop krijgt een ander uiterlijk en functie.

Google is druk bezig met een nieuwe versie van Android met de codenaam Android P. Terwijl veel smartphones nog niet eens beschikken over Android 8.0 staat straks Android 9.0 al voor de deur. Waarschijnlijk wordt het besturingssysteem in het derde kwartaal van 2018 uitgebracht. De codenaam is Android P, maar waar de P precies voor staat is nog bekend. Geruchten zijn er over de naam Android Popsicle, maar we moeten nog even wachten op de definitieve naam.

Straks horizonaal scrollen door openstaande apps

Toch verschijnt er al regelmatig nieuws over Android P. Volgens 9to5google krijgt Android P gedeeltelijk een nieuwe interface. Zo zal de cirkel onderaan de navigatiebalk niet langer rond zijn, maar een liggend streepje met ronde hoeken (als een pil). Daarnaast zal je niet langer verticaal door geopende apps scrollen, maar zal dit in Android P horizontaal gebeuren. Je zult straks dus van links naar rechts scrollen om de app te kiezen die je wilt openen. Daarnaast kun je de pil gebruiken om omhoog te swipen om het venster met openstaande apps te openen.

Verder schijnt er een bepaald systeem te komen waarbij de terugknop niet altijd getoond wordt, maar enkel als het relevant is. Hoe dit in de praktijk zal gaan werken is nog niet helemaal duidelijk. Verwacht de komende tijd steeds vaker nieuws over de ontwikkeling van de nieuwe Android-versie en de nieuwe functies die het besturingssysteem zal introduceren.

Reacties (0)