Android N? Motorola is al bezig met Android O

22 mei 2016 2 Minuten 0 Reacties
Android O

Android N is nog niet eens officieel vrijgegeven door Google, maar Motorola (eigenlijk moederbedrijf Lenovo) maakt in een advertentie al gewag van Android O. Daar wordt een update voor beloofd.

Moto G4 Plus

Hoe Android N voluit gaat heten, is zelfs nog onbekend. Nutella? Maar dat weerhoudt Motorola er niet van om nu alvast reclame te maken voor de nieuwe Moto G4 Plus, die een zo kaal mogelijke versie van Android N aan boord krijgt. Na Android N volgt Android O, en Motorola belooft alvast een update naar die versie van het mobiele besturingssysteem. De Moto Pure phones, zoals Motorola de ‘kale’ Androidtelefoons noemt, zijn waarschijnlijk net zo makkelijk naar een nieuwe Androidversie te updaten als de Nexustelefoons van Google zelf, die ook met niets anders dan Android zijn uitgerust.

Na Nutella naar Android Oreo?

Dat de versie na Adroid N met een O zou beginnen, ligt wel voor de hand. Sinds Android Cupcake noemt Google elke daaropvolgende Androidversie naar een toetje met een opvolgende letter van het alfabet. Na Cupcake volgden Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, Kitkat, Lollipop en het huidige Marshmellow. De naam van Android N is nog niet bekendgemaakt; verwacht wordt dat dit in het najaar zal gebeuren tegelijk met de presentatie van nieuwe Nexustelefoons. Naar de naam van Android N is het nog gokken, en vanaf nu kan er dankzij Motorola ook worden gewed op de naam van Android O. Oreo-koekjes? Wie zal het zeggen.

Nieuwe Motorola-phablet met ‘puur Android’

De Moto G4 Plus waar Motorola overigens reclame voor maakt, is een 5,5-inch phablet die op een Qualcomm Snapdragon 617-processor loopt. De beste variant van die phablet komt met 4GB ram, een 13-megapixel achtercamera en een vingerafdrukscanner naar de winkels toe. Onlangs is het toestel in India gepresenteerd; het is onbekend wanneer de phablet in Nederlandse winkels verkrijgbaar is, en hoe duur dit midrangetoestel hier gaat worden. In India kost hij omgerekend 200 euro, maar daar zal hier waarschijnlijk nog btw bij komen.

Reacties (0)