Android 8.0 als open bèta naar OnePlus 3 en 3T

16 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
OnePlus 3 en OnePlus 3T

Op de officiële OnePlus forums is een bericht geplaatst dat de OxygenOS open bèta gebaseerd op Android 8.0 is uitgebracht voor de OnePlus 3 en de OnePlus 3T.

Geïnteresseerden kunnen naar de officiële forums om de bèta-update te downloaden. Ook vind je instructies en een lijst met veranderingen en mogelijke problemen. Niet alles werkt nog optimaal in deze versie. Samen met de gebruikers hoopt OnePlus om genoeg feedback te verzamelen om de uiteindelijke versie uit te kunnen brengen. Er is een vragenlijst beschikbaar gesteld die gebruikers in kunnen vullen om feedback te geven.

Open bèta problemen

Mogelijke problemen zijn tragere reacties van de vingerafdruksensor, stabiliteitsproblemen met NFC en Bluetooth en mogelijke problemen met apps van externe partijen. Het is mogelijk dat sommige apps in de bèta-versie niet, of niet goed, werken. Een snelkoppeling naar Google Photos kan ook niet gemaakt worden in de huidige versie.

Installeren van de open bèta brengt risico’s met zich mee

Een waarschuwing gaat uit naar mensen die terug willen gaan naar vorige bèta-versies. Deze zijn nog gebaseerd op Android 7.0. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat gebruikers data kwijtraken. Heb je nog helemaal geen bèta-versie draaien, dan moet de gebruiker het toestel eerst flashen. Hiervoor geeft OnePlus in het bericht ook instructies. Een bèta-update is nooit zo stabiel als de uiteindelijke versie. Ieder gebruik van een bèta-update brengt risico’s met zich mee. Het is daarom ook alleen aan te raden voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Uiteindelijk zal de bèta verder ontwikkeld worden tot een uiteindelijke versie die vervolgens voor iedereen beschikbaar gesteld zal worden. Fabrikant OnePlus zorgt regelmatig voor updates voor hun toestellen, dit in tegenstelling tot vele andere fabrikanten uit China.

Reacties (0)