‘Android 5.0 Jelly Bean komt in tweede kwartaal’

16 februari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Jelly-Bean-Android

Android 4.0 Ice Cream Sandwich is nog nauwelijks uitgerold en Android 5.0 zou al voor de deur staan. Volgens bronnen van Digitimes, wat niet altijd de meest betrouwbare bron is maar deze keer wel goede argumenten heeft, zou Google de lancering van Android 5.0 willen versnellen omdat Windows 8 in het najaar moet verschijnen.

De verwachtingen van Windows 8 liggen behoorlijk hoog en ook Google ziet natuurlijk dat het nieuwe besturingssysteem van Microsoft wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen. Android 5.0 zou nog verder geoptimaliseerd zijn voor tablets en daarbij zou Google fabrikanten aanmoedigen zogenaamde dual-operating system designs te gebruiken waarbij de gebruiker zonder opnieuw op te hoeven starten kan kiezen voor Android 5.0 of Windows 8. Op zich is dit wel interessant aangezien het de consument behoorlijk wat extra keuze geeft. Aan de andere kant heeft Microsoft duidelijk aangegeven dat de bootloader van Windows 8 tablet vergrendeld zal zijn en dat er geen tweede besturingssysteem mogelijk is. Wellicht dat er een uitzondering geldt voor fabrikanten zelf.

Ook zou Google fabrikanten de mogelijkheid geven om Chrome OS als tweede besturingssysteem te gebruiken. Met Chrome OS heeft Google tot op heden nog geen grote indruk kunnen maken in de netbook/notebook markt en wellicht dat de combinatie met Android voor betere verkoopcijfers zorgt.

Of dit een goede stap is van Google valt nog te bezien want Android 4.0 Ice Cream Sandwich is nog amper te vinden op smartphones en tablets. Veel consumenten wachten nog op een update en maar 1 procent van alle smartphone en tablet bezitters beschikt al over Android 4.0. Het nu al introduceren van een nieuw besturingssysteem zorgt zowel bij fabrikanten als bij consumenten voor frustraties en daarbij komt het de fragmentatie van Android absoluut niet ten goede.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)