Android 4.4 KitKat-update Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) gestart

10 juni 2014 1 Minuut 5 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-3

In de VS krijgen bezitters van de Galaxy Tab 3 (7.0) die hun toestel via de telecomprovider Sprint gekocht hebben nu een update naar Android 4.4 KitKat.

Het is inmiddels alweer vier maanden geleden dat Samsung een lijst met tablets en smartphones die een update naar Android 4.4 KitKat zouden krijgen publiceerde maar tot op heden is het merendeel nog niet voorzien van de nieuwste versie van Android. In de VS is de Koreaanse fabrikant inmiddels wel van start gegaan met de Android 4.4 KitKat-update voor de Galaxy Tab 3 (7.0).

Galaxy Tab 3 (7.0)

De Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) werd ruim een jaar gelden gelanceerd met Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. In de VS krijgen bezitters van de tablet die hun toestel via de telecomprovider Sprint gekocht hebben nu een update naar de meest recente versie van Android; 4.4.2 KitKat. De verwachting is dat deze update ook naar andere Galaxy Tab 3 (7.0) modellen komt maar Sammobile vermeldt dat het werkgeheugen mogelijk nog een obstakel vormt. De Sprint-versie van de tablet is namelijk uitgerust met 1.5GB aan werkgeheugen, terwijl de internationale versie het met 1GB moet doen. Het blijft dus vooralsnog afwachten of ook Nederlandse bezitters van de tablet een update naar KitKat mogen verwachten.

Android 4.4.2 KitKat

Android 4.4 KitKat werd eind vorig jaar door Google geïntroduceerd en beschikt onder meer over diverse optimalisaties voor een soepele werking op tablets met mindere specificaties. Daarnaast is de mogelijkheid om te printen vanaf je Android tablet in het besturingssysteem geïntegreerd en wordt het maken van een back-up eenvoudiger. Lees meer over alle nieuwigheden in Android 4.4 KitKat.

Advertentie

Samsung Galaxy Tab 4

Samsung heeft enkele weken terug de alweer vierde generatie Galaxy Tab tablets op de markt gebracht. Deze Galaxy Tab 4 modellen draaien standaard op Android 4.4 KitKat en liggen inmiddels in de Nederlandse winkels.

Reacties (5)