Android 4.4 KitKat-update Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) gestart

10 juni 2014 1 Minuut 5 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-3

In de VS krijgen bezitters van de Galaxy Tab 3 (7.0) die hun toestel via de telecomprovider Sprint gekocht hebben nu een update naar Android 4.4 KitKat.

Het is inmiddels alweer vier maanden geleden dat Samsung een lijst met tablets en smartphones die een update naar Android 4.4 KitKat zouden krijgen publiceerde maar tot op heden is het merendeel nog niet voorzien van de nieuwste versie van Android. In de VS is de Koreaanse fabrikant inmiddels wel van start gegaan met de Android 4.4 KitKat-update voor de Galaxy Tab 3 (7.0).

Galaxy Tab 3 (7.0)

De Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) werd ruim een jaar gelden gelanceerd met Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. In de VS krijgen bezitters van de tablet die hun toestel via de telecomprovider Sprint gekocht hebben nu een update naar de meest recente versie van Android; 4.4.2 KitKat. De verwachting is dat deze update ook naar andere Galaxy Tab 3 (7.0) modellen komt maar Sammobile vermeldt dat het werkgeheugen mogelijk nog een obstakel vormt. De Sprint-versie van de tablet is namelijk uitgerust met 1.5GB aan werkgeheugen, terwijl de internationale versie het met 1GB moet doen. Het blijft dus vooralsnog afwachten of ook Nederlandse bezitters van de tablet een update naar KitKat mogen verwachten.

Android 4.4.2 KitKat

Android 4.4 KitKat werd eind vorig jaar door Google geïntroduceerd en beschikt onder meer over diverse optimalisaties voor een soepele werking op tablets met mindere specificaties. Daarnaast is de mogelijkheid om te printen vanaf je Android tablet in het besturingssysteem geïntegreerd en wordt het maken van een back-up eenvoudiger. Lees meer over alle nieuwigheden in Android 4.4 KitKat.

Samsung Galaxy Tab 4

Samsung heeft enkele weken terug de alweer vierde generatie Galaxy Tab tablets op de markt gebracht. Deze Galaxy Tab 4 modellen draaien standaard op Android 4.4 KitKat en liggen inmiddels in de Nederlandse winkels.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Brainsnack

Brainsnack
21 juni 2014 om 03:17

Nog steeds geen Kitkat voor mijn Tab 3. De reden dat het geheugen een probleem is vind ik behoorlijk vreemd. Kitkat was toch juist ontworpen om beter te draaien op verouderde hardware?

Inloggen
Azarya

Azarya
03 oktober 2014 om 19:23

Ik heb zojuist de kitkat update ontvangen op mijn samsung galaxy tab 3 7.0 (sm-t210).
En hij werkt prima!

Inloggen
Astrid

Astrid
25 juni 2014 om 23:34

Fijn is dat, op een aantal sites kan ik al niet meer op komen, spelletjes draaien ineens niet meer en itv van kp,n de reden waarom ik de tablet kocht, doet het ook al niet meer omdat hij een update vereist. Belachelijk dat een tablet van nog geen half jaar oud nu al niet meer kan waarvoor hij gekocht is, geld klopperij is het.

Inloggen
michaela

michaela
01 oktober 2014 om 08:04

Heb update op galaxy tab3 pro,
Mijn beeldscherm kan in 2 tasken werken .
Maar mijn kleuren zijn niet goed ..rood en groen nemen de overhand.
Zelf de camera is niet goed , zwart wit foto s ..zit ook rood en groen in…help

Inloggen
frietje

frietje
27 oktober 2014 om 19:30

facebook nog steeds niet goed, kan geen filmpjes meer kijken wil de oude software terug !!!! kan ik deze update verwijderen?

Inloggen