Android 4.2.2 Jelly Bean verbetert mogelijk batterijduur Nexus 7

13 februari 2013 1 Minuut 1 Reacties
Review-ASUS-Nexus-7-3 kopie

Gisteren is Google begonnen met de uitrol van Android 4.2.2 Jelly Bean voor onder meer de Google Nexus 7 en de Google Nexus 10. Hoewel het een kleine update is die voornamelijk bugfixes en stabiliteitsverbeteringen bevat zijn er wel een aantal interessante aanpassingen doorgevoerd.

Aanpassingen binnen Android 4.2.2

AndroidPolice heeft na de update gekeken wat er zoal veranderd is en kwam er zo achter dat er een nieuwe notificatie voor downloads is. In deze notificatie is nu het percentage van de download te zien en de verwachte tijd voordat de download compleet is. Een andere nieuwigheid is het gebruik van de zogenaamde ‘toggles’ in het quick settings menu. Als je de knoppen van onder meer Bluetooth en Wi-Fi lang ingedrukt houdt kun je ze aan- of uitzetten. De Vliegtuig Modus kan door eenmalig snel te tikken ingeschakeld worden. Google heeft ook nieuwe geluidseffecten aan Android 4.2.2 Jelly Bean toegevoegd, onder meer voor Wireless Charging en wanneer de batterij bijna leeg is.

Langere batterijduur?

Iets anders dat opvalt is dat Google de batterijduur van de Nexus 7 die vermeld wordt in de Play Store verhoogd heeft van ‘up to 8 hours’ naar ‘up to 10 hours’. Of dit te maken heeft met de Andorid 4.2.2 update is vooralsnog onduidelijk maar de timing ervan lijkt aan te geven dat Google verbeteringen in de batterijduur heeft doorgevoerd.

Reacties (1)