Android 11 komt naar Sony Xperia-smartphones: dit is wanneer

01 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
sony-xperia-5-ii-1

De Japanse elektronicagigant Sony heeft laten weten wanneer enkele Sony Xperia-smartphones de upgrade naar Android 11 kunnen verwachten.

Android 11 voor Sony Xperia-smartphones

Wanneer er een nieuwe Android-upgrade beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld Android 11, dan betekent dat twee dingen. Niet alleen kunnen we dan rekenen op een aantal toffe, nieuwe functies, ook is het zo dat het daarna afwachten is wanneer die functies dan eindelijk arriveren op je eigen smartphones. Verschillende fabrikanten gaan hier op verschillende manieren mee om. Zo stond bijvoorbeeld Samsung erom bekend lang te doen over het uitbrengen van updates voor zijn toestellen, maar daar is de laatste maanden verandering in gekomen.

De Japanse elektronicagigant Sony heeft gelukkig al een tijdje een ander imago. Dat bedrijf zorgt er doorgaans snel voor dat eigenaars van zijn smartphones vlot een upgrade kunnen verwachten wanneer die beschikbaar is. Het is niet net zo snel als wanneer je bijvoorbeeld een OnePlus zou kopen (die brengt updates bijna gelijktijdig met Google uit), maar die fabrikant hoeft dan ook niet veel aan de software te veranderen. Aangezien Sony wel een aangepaste versie van Android presenteert, duurt het dus iets langer voor die updates arriveren.

Nu heeft het bedrijf op zijn eigen blog bekendgemaakt wanneer enkele Sony Xperia-toestellen de upgrade naar Android 11 kunnen verwachten. Helaas is het zo dat niet elk Xperia-toestel de upgrade krijgt; maar mocht je een moderne variant bezitten, dan krijg je tussen nu en februari vanzelf de melding dat er een update klaarstaat.

Het uitrollen van de Android 11-upgrade begint bij de Sony Xperia 1 II, die we eerder dit jaar gerecenseerd hebben. De upgrade moet deze maand verschijnen. Dat is reden genoeg om de komende tijd dus even je smartphone in de gaten te houden. Ben je destijds gegaan voor een Sony Xperia 5 II of een Sony Xperia 10 II? Dan krijg je de upgrade vanzelf voorgeschoteld wanneer het nieuwe jaar en dus de maand januari aangebroken is. De Xperia 1 en Xperia 5 krijgen de update vervolgens in februari.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)