Amazon’s nieuwe Kindle Fire tablets ook te koop in Europa

07 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Kindle-Fire-HD

Gisteravond heeft Amazon tijdens een perspresentatie in Santa Monica drie nieuwe tablets gelanceerd; een verbeterde versie van de Kindle Fire en twee Kindle Fire HD modellen met een HD display. Amazon gaf tijdens de presentatie aan dat de tablets vanaf nu in de VS te bestellen zijn, maar ook kun je voor het eerst in diverse Europese landen een pre-order plaatsen.

Amazon is onlangs begonnen met de internationale uitrol van haar eigen Appstore en onder meer Frankrijk, Duitsland en Italië behoorden tot de eerste Europese landen die toegang kregen. Via de Appstore kunnen onder meer digitale boeken, films en muziek gedownload worden. Consumenten in deze landen krijgen nu, samen met consumenten uit Spanje en de UK, de mogelijkheid de Kindle Fire tablets te bestellen via de website van Amazon.

In eerste instantie gaat het alleen om de verbeterde 7 inch Kindle Fire en de Kindle Fire HD 7 (7 inch). Het is niet duidelijk of de Kindle Fire HD 8.9 (8.9 inch) binnenkort ook in Europa besteld kan worden Amazon heeft ook de Europese prijzen reeds bekendgemaakt. De verbeterde ‘New’ Kindle Fire gaat 159 euro kosten en voor de 7 inch Kindle Fire HD moet 199 euro betaald worden.

Overigens presenteerde Amazon gisteren ook drie nieuwe e-readers maar deze modellen lijken voorlopig niet naar Europa te komen.

Bron: Techcrunch

Reacties (0)