Amazon lanceert crowdfundingplatform Kindle Scout wereldwijd

14 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
kindle-scout-amazon

Amazon heeft laten weten dat het crowdfundingplatform voor e-books, genaamd Kindle Scout, vanaf nu wereldwijd gelanceerd is. Dat betekent dat ook schrijvers vanuit Europa en andere delen van de wereld kans kunnen maken op het realiseren van hun project.

Amazon Kindle Scout: crowdfundingplatform voor e-books

Aan crowdfundingplatformen geen gebrek vandaag de dag. We gebruiken ze voor het realiseren van films, games, bordspellen of humanitaire hulp, maar ook voor boeken, weet Amazon. Dat bedrijf heeft in 2014 zijn eigen crowdfundingplatform opgezet voor digitale boeken, genaamd Kindle Scout. Met Kindle Scout kunnen (aspirant) schrijvers een stukje uit hun verhaal laten lezen, waarna een geïnteresseerde lezers kan bepalen of hij geld wil geven om het boek uit te laten brengen – zo wil Amazon boeken gaan uitbrengen via Kindle.

Tot op heden was deze dienst enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, maar vanaf nu is het ook voor schrijvers vanuit Canada, Europa, Australië en nog een andere gebieden mogelijk om hun snippets in te dienen. Het verhaal moet wel Engelstalig zijn. Wanneer de mensen je stukje leuk vinden, dan bepaalt Amazon binnen 45 dagen of je verhaal ook gepubliceerd wordt via Kindle Scout. Naast toegang tot de marketingafdeling van Amazon, krijgen schrijvers 1500 dollar en vijftig procent e-book royalties wanneer het boek officieel wordt uitgebracht.

Het is echter wel zo dat Amazon altijd het laatste woord heeft. Een verhaal kan nog zo populair zijn online, maar wanneer het Kindle Scout-team het toch niets vindt (even simpel gezegd), dan wordt het boek toch niet gepubliceerd. Sinds de lancering zijn er 75 boeken gelanceerd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)