‘Alleen Toshiba werkt aan tablets met quad-core Tegra 4 processor’

01 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Nvidia-Tegra-4

Chipfabrikant Nvidia heeft eerder deze maand tijdens CES 2013 haar nieuwste mobiele processor gepresenteerd in de vorm van de quad-core Tegra 4. Deze chip is de opvolger van de quad-core Tegra 3 processor die we in veel huidige tablets terugzien en moet veel sneller en energiezuiniger zijn.

Nvidia Tegra 4 processor

In tegenstelling tot vorig jaar, toen Nvidia de Tegra 3 processor onthulde, hebben nog maar weinig fabrikanten hun plannen met de nieuwe quad-core chip getoond. We hebben tijdens CES 2013 alleen een Tegra 4 gaming device van Nvidia zelf en een Tegra 4 tablet van het Amerikaanse Vizio voorbij zien komen.

Vandaag publiceert Digitimes het bericht dat er volgens bronnen uit de industrie nog maar weinig interesse is voor de nieuwe quad-core chip. Op dit moment zou Toshiba de enige fabrikant zijn die al een bestelling bij Nvidia geplaatst heeft en ergens in de zomer van dit jaar met de eerste Tegra 4 tablets en smartphones op de markt komt. Andere grote tabletfabrikanten als Sony, Acer en ASUS hebben volgens Digitimes nog geen concrete plannen voor Tegra 4 tablets aangezien de focus van deze bedrijven nu op de ontwikkeling van goedkopere 7 inch tablets ligt.

Prijsverlaging Tegra 3

Om de Tegra processor weer wat onder de aandacht te brengen zou Nvidia de prijs van de Terga 3 processor willen verlagen in de hoop dat fabrikanten voor deze chip kiezen bij de ontwikkeling van low-end tablets. Echter is de kans klein dat Nvidia in dat segment qua prijs kan concurreren met white-label fabrikanten en concurrenten als MediaTek.

Advertentie

Nvidia gaat zelf tablets ontwikkelen

Nvidia is op het gebied van tablets een van de grotere spelers maar heeft in het middenklasse en low-end segment veel concurrentie van onder andere Chinese chipfabrikanten, Qualcomm en Mediatek. Zeker nu steeds meer fabrikanten goedkopere tablets op de markt brengen wordt het voor Nvidia lastiger om te concurreren met deze fabrikanten. Vorige week verscheen het bericht dat Nvidia daarom zelf tabletdesigns gaat ontwikkelen. Hiermee wil het bedrijf laten zien dat de Tegra technologie wel degelijk belangrijk en interessant is voor goedkopere tablets.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)