Alle Nokia-telefoons krijgen straks een update naar Android P

31 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
nokia-7-plus-foto-1

Fragmentatie is een probleem als het aankomt op Android-telefoons. Maar niet bij HMD Global, dat sinds enige tijd telefoons uitbrengt onder de Nokia-merknaam. Het bedrijf heeft besloten om al zijn toestellen te updaten naar Android P.

Allemaal naar Android P

Vlak voor de lancering van de drie nieuwe telefoons liet marketingmanager Neil Broadley aan de site Android Authority weten dat de volgende grote Android-release naar alle Nokia-telefoons komen. Waarom? Nokia is toegewijd aan een “puur, veilig en up-to-date” portfolio.

Tegelijk is het nieuws ook niet heel gek: Google vraagt van bedrijven die hun telefoons van Android voorzien om hun vlaggenschepen minimaal twee jaar van updates te voorzien. Alle Nokia-telefoons die draaien op Android One bevinden zich binnen die periode van twee jaar. Het gaat dan onder meer om de Nokia 8 Sirocco en de Nokia 7 Plus. Eerder al beloofde HMD dat ook de eerste generatie Nokia-toestellen, waaronder de Nokia 6  en Nokia 8, een update naar Android P zouden krijgen.

Als je je dan afvraagt wat er gaat gebeuren met de nieuwste en goedkope toestellen, de Nokia 1 en Nokia 2.1, kunnen we je ook geruststellen. HMD geeft ook deze apparaten een update, maar een gestroomlijnde versie van Android die geschikt is voor dit soort goedkope en low-end telefoons.

 

Reacties (0)