Nu echt alle geheimen over de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus onthuld

26 maart 2017 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Galaxy S8 Plus

Maar liefst 62 persfoto's en een complete tabel met alle technische specificaties van de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus zijn door een Duitse website online gezet. Als alle informatie klopt, heeft Samsung weinig meer te onthullen op 29 maart.

De plaatjes bevestigen eerder gelekte informatie over de nieuwe Android 7.0-toestellen.

Schermen rond de zes inch

De Galaxy S8 krijgt een scherm van 5,8 inch en de Galaxy S8 Plus krijgt een schermdiameter van 6,2 inch. Beide toestellen hebben wel dezelfde schermresolutie van 2960 x 1440 pixels. De schermen vallen lichtjes over de zijranden heen, net als bij de Edge-smartphones. Die toevoeging aan de naam is echter verdwenen; kennelijk zijn de schermen die enigszins over de zijkant doorlopen, nu standaard geworden voor de toplijn van Samsung.

Qualcomm én Exynos-processoren

De smartphones zouden lopen op een Exynos 8895, danwel een Qualcomm Snapdragon 835-processor. Wij gokken dat in de westerse landen de Snapdragon 835-variant zal worden uitgebracht en dat de Exynos-variant vooral in Aziatische landen zal worden verkocht. Dat was namelijk bij voorgangers van de Galaxy S8 ook zo.

Advertentie

Vrij weinig ram

De telefoons zouden worden toegerust met 4GB ram, wat voor een toplijn tegenwoordig vrij weinig is. Er zijn al diverse superphones op de markt met 6GB ram.

Micro sd-kaartsleuf voor 256GB

De opslaggeheugens van beide telefoons zou 64GB omvatten, wat nog kan worden uitgebreid met een micro sd-kaart. Samsung zou voor maximaal 256GB aan extra toe te voegen geheugen kiezen. De toestellen zouden bovendien geschikt zijn voor draadloos opladen.

Camera’s

Aan de achterkant bevindt zich in beide telefoons een 12-megapixelcamera met dual-pixel autofocus, OIS, laser autofocus, f/1.7 diagragma en 4K videorecording. Aan de voorkant is een 8-megapixelcamera met autofocus ingebouwd.

De toestellen kunnen uiteraard omgaan met 4G lte-netwerken, alle wifi-varianten en bluetooth 4.2. Standaardzaken als gps, nfc, en een usb type-c laadopening ontbreken niet.

Het verschil: batterij, scherm en prijs

Op het schermformaat na komen beide toestellen dus qua specs grotendeels overeen. Betreft de batterij komen ze niet overeen: de Galaxy S8 krijgt er een van 3000 mAh en de Plus-variant mag een iets grotere verwachten, namelijk een van 3500 mAh. De prijzen verschillen ook: de kleinere zou 799 euro gaan kosten en de grotere 899 euro.

Voor alle plaatjes van de nieuwe telefoons: klik op deze link.

Bron Winfuture Via Sammobile

Reacties (0)