Er zijn inmiddels al vele copycats op de markt, maar er is maar één echte PopSocket. Het bedrijf heeft de popsocket uitgevonden en is er enorm rijk mee geworden. Dit is wat een popsocket is, hoe je deze gebruikt en waarom ze een verrijking kunnen zijn van je smartphone-ervaring.
Een popsocket ziet er op het eerste gezicht heel simpel uit. Het lijkt een extreem dikke Flippo, want het is een rond schijfje met vaak een opvallend plaatje erop. Je stopt deze echter niet in een verzamelboek, je plak de popsocket aan de achterzijde van je telefoon. In 2012 heeft David Barnett er een heel bedrijf van gemaakt dat deze popsockets produceerde, want zijn uitvinding werd razend populair. Er zijn inmiddels door PopSocket zelf al meer dan honderd miljoen popsockets verkocht. Wat helpt is dat er een leuk popcultuurplaatje op kan worden geprint, van een eenhoorn, Harry Potter of een emoji. Er zijn ook varianten met Swarovski-kristallen, marmerlook of een spiegel.
Popsocket
Het idee van de popsocket is dat je de knop uit kunt schuiven, waardoor je meer grip hebt wanneer je je telefoon vasthoudt. Echter is dat niet per se waarom PopSocket deze handige gripknop heeft uitgevonden. Barnett was eigenlijk een Kickstarter-campagne gestart om de popsocket te ontwikkelen met als doel het bewaren van je oordopjes. Die waren in die tijd nog bedraad en kon je dus handig om de ronde ‘knoop’ heen wikkelen. Uiteindelijk zien we dat popsockets dus helemaal niet meer worden gebruikt waarvoor ze ooit waren bedoeld.
Popsockets zijn enerzijds een fashion statement geworden, omdat je ze met allerlei plaatjes kunt kopen. Anderzijds spelen ze geweldig in op de rage van selfies maken. Je hebt veel meer grip om je telefoon vast te houden dankzij deze extra uitstulping op de achterzijde van je smartphone. Hierdoor hoef je je toestel minder krampachtig vast te houden en kun je op iets ontspannen wijze een selfie schieten. Er is echter nog een handige toepassing, want je kunt hem ook verder uitschuiven en gebruiken als standaardje voor je smartphone. Handig als je hem op tafel wilt zetten bij het Netflixen.
Dit kost een popsocket
Een popsocket kost ongeveer 15 tot 25 euro als je hem bij de originele PopSocket-winkel koopt. Voor 20 euro kun je bovendien je eigen ontwerp maken op de website. Chinese nepvarianten zijn ook volop te vinden, waarbij je er voor een paar euro al eentje hebt. Er is ook een standaardje te koop, zodat je je smartphone via je popsocket in de auto kunt bevestigen aan je ventilatierooster. Bovenal zijn popsockets echter dé uitvinding voor mensen die het niet prettig vinden om de huidige smartphones met hun grote schermen vast te houden. Je grip wordt enorm verhoogd door een popsocket en dat is zeker bij het maken van een selfie zeer welkom.
Deze tekst is geschreven in opdracht van Allekabels.nl.
Reacties (0)