Adobe lanceert Lightroom-app voor de iPad

08 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Adobe-Lightroom-iPad

Wanneer je werkt met Adobe Lightroom op je desktopcomputer of laptop maar ook graag foto's op je iPad bewerkt dan is het sinds vandaag mogelijk om de Adobe Lightroom-app op je iPad te installeren.

Adobe heeft de Lightroom-app voor de iPad gelanceerd. Met deze app kunnen RAW-bestanden van je fotocamera bewerkt worden, mits ze via de desktopversie van het programma geïmporteerd en in de cloud geplaatst zijn. Zo kun je ook onderweg altijd met je foto’s aan de slag of foto’s eenvoudiger aan anderen presenteren. De meeste functies uit de desktopversie van Lightroom zijn ook in de app beschikbaar, maar opties als het toepassen van individuele kleurattributen ontbreken. Adobe geeft aan sommige ontbrekende opties mogelijk met een update toe te voegen. Eenmaal bewerkt kunnen foto’s via mail of social media gedeeld worden.

Foto’s die op de iPad bewerkt zijn worden via de cloud in de desktopversie beschikbaar gesteld zodat je altijd met de meest recente versies van bestanden aan de slag kunt. Andersom werkt het ook; alles dat je in de desktopversie doet wordt direct gesynchroniseerd met de iPad. Ook foto’s die op je iPad staan kunnen worden bewerkt en georganiseerd. De synchronisatie verloopt snel doordat elke aanpassing in de vorm van een tekstbestandje richting de iPad of desktop gestuurd wordt. Vervolgens wordt aan de hand hiervan de aanpassing doorgevoerd op de iPad-versie of originele versie van de foto.

Advertentie

Om Lightroom op de iPad te gebruiken heb je dus wel de betaalde desktopsoftware van Adobe nodig en daarbij is een Creative Cloud-abonnement vereist. Een abonnement op deze dienst kost 9,99 dollar per maand.

De app voor de iPad is gratis te downloaden uit de App Store. Adobe geeft aan dat er ook gewerkt wordt aan een app voor Android tablets. Deze moet later dit jaar nog in de Google Play Store verschijnen.

Reacties (0)