Adobe brengt Flash eindelijk naar de iPhone en iPad

09 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
Flash-iPad

Een van de grotere nadelen van iOS apparaten, waaronder de iPad, was altijd dat er geen Flash ondersteuning geboden werd. Maar, daar komt binnenkort verandering in. Adobe heeft tijdens de IBC beurs in Amsterdam namelijk een nieuw product getoond in de vorm van de Adobe Flash Media Server 4.5. De Media Server maakt het mogelijk dat iOS gebruikers Flash content op websites daadwerkelijk kunnen zien.

Toch werkt het niet helemaal zoals je zou denken. De Adobe Flash Media Server 4.5 maakt het mogelijk dat websites Flash content streamen naar een iOS apparaat, in de browser of binnen applicaties welteverstaan. Hierdoor hoeft Apple, zoals ze ook niet snel zouden doen, geen Flash ondersteuning te bieden. Website publishers hadden tot op heden verschillende systemen nodig om iOS bezoekers te herkennen en de content hierop af te stemmen. Met de Media Server wordt deze handeling overbodig en het proces vereenvoudigd.

Een website publisher moet de Media Server aanschaffen voor zo’n 995 dollar (4.500 dollar in combinatie met Flash Access 3.0 voor content bescherming en advertenties) waarmee het probleem verholpen is. De veranderingen, en kosten daarvan, liggen dus bij de aanbieder van content en niet bij de gebruiker.

De stream die via de Media Server gecreëerd wordt is ook gewoon weer te geven op apparaten die Flash wel ondersteunen en zou zelfs problemen die Flash eerder gaven, zoals het snel leegtrekken van je batterij en het haperend laden, verhelpen. Toch is het niet allemaal positief. Zo werkt deze techniek alleen voor statische Flash content en niet voor Flash games of geavanceerde animaties. De Flash ervaring is dus nog verre van volledig.

Advertentie

Overigens stappen steeds meer websites over op HTML5, wat al gezien wordt al de ideale vervanger van Flash. HTML5 heeft dezelfde mogelijkheden en kan door nagenoeg elke browser gelezen worden.

Bron: BGR, TAUW

Reacties (0)