Acer toont Iconia Tab A700 tablet met Full HD display

09 januari 2012 1 Minuut 5 Reacties
Iconia-Tab-A700-hands-on

En we zijn van start gegaan! De CES 2012 is begonnen en één van de productgroepen waar de meeste aandacht naartoe gaat zijn de tablets. Acer heeft vandaag afgetrapt met een persconferentie voor haar nieuwste producten, waaronder een tablet. De fabrikant toonde op het podium een nieuwe tablet met een Full HD display. Zonder een productnaam te noemen sprak Acer over de 'next-generation' Iconia Tab.

Natuurlijk weten wij al dat het gaat om de Iconia Tab A700, de eerste tablet met een Full HD resolutie van 1.200 bij 1.920 pixels. Veel wilde Acer er tijdens de persconferentie niet over kwijt maar het mooie van de CES is dat producten vaak meteen na de presentatie aan de pers getoond worden voor hands-on ervaringen en daarna op de beursvloer verschijnen. The Verge heeft de Iconia Tab dan ook niet lang na de persconferentie in handen gekregen. Volgens de website is de Iconia Tab A700 verrassend licht voor het formaat van 10.1 inch en ligt hij behoorlijk goed in de hand. Veel tijd voor een volledige hands-on review was er niet maar een 1080p videoclip van Acer toonde dat de quad-core Tegra 3 processor er in ieder geval geen moeite mee had.

Acer Iconia Tab A700 hands-on video

De Iconia Tab A700 beschikt naast de Full HD resolutie en de Tegra 3 processor over Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem, 1GB aan werkgeheugen, Bluetooth, Wifi, een microSD card slot, een camera aan de voor-en achterzijde, een microUSB poort, en een HDMI uitgang. Over Android 4.0 heeft Acer haar eigen software-aanpassingen gelegd, zoals de Acer Ring. Middels deze ring kun je vanuit het ‘lockscherm’ toegang krijgen tot verschillende applicaties.

Volgens The Verge zal de Iconia Tab A700 in het tweede kwartaal van 2012 op de markt verschijnen. Acer zal hoogstwaarschijnlijk tijdens een van de komende dagen de tablet officieel lanceren met de volledige lijst aan specificaties.

Reacties (5)