Acer Predator 8 GT-810 gaming-tablet krijgt prijs van 349 euro

02 september 2015 3 Minuten 0 Reacties
Acer-Predator-8

We horen al maanden over de Predator-tablet van Acer maar vandaag heeft de Taiwanese fabrikant eindelijk meer bekendgemaakt over de prijs en beschikbaarheid. De tablet, speciaal gericht op gamers, moet in november te koop zijn voor 349 euro.

Acer Predator 8 (GT-810)

Acer presenteerde vandaag haar nieuwe gaming-tablet, de Predator 8 GT-810, een van de nieuwe gaming-producten uit Acer’s Predator gaming-lijn. De GT-810 van geborsteld aluminium werkt met de nieuwste Intel Atom x7-processor met Intel HD Graphics (Gen 8–LP), draait op Android 5.1 Lollipop en is voorzien van de nieuwste 802.11a/b/g/n wireless met 2×2 MIMO draadloze technologie. Dit moet ervoor zorgen dat gamers optimale prestaties voorgeschoteld krijgen.

De gaming-tablet beschikt over ips lcd-beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. De tablet beschikt ook over Zero Air Gap en IPS-technologie voor een betere kleurverzadiging. Om de visuals nog een extra kick te geven brengt de Predator ColorBlast-technologie van Acer de kleur van professionele monitoren naar de tablet, met 100 procent ondersteuning van het NTSC kleurengamma. De Predator 8 is voorzien van de Predator Precision Plus-technologie, waarbij kleinere sensoren veel dichter bij elkaar zijn geplaatst dan gebruikelijk is. Met een hogere dichtheid van touch-sensoren kan een veel grotere precisie worden bereikt wat vooral goed van pas komt bij FSP-games.

De tablet is voorzien Predator Quadio, met vier luidsprekers aan de voorzijde afgedekt met een raster van rood roestvrijstaal die de gebruiker van virtueel surround sound voorzien, voor een realistische stereo audio. Het speciale algoritme van Quadio verspreidt op slimme wijze geluid over de vier luidsprekers voor maximale helderheid en volume. Daarnaast versterkt Dolby Audio de algehele geluidskwaliteit door de audio aan te passen aan verschillende situaties. Daar komt bij dat Predator TacSense het gamen specialer maakt door het met haptische feedback te verrijken. Deze techniek maakt middels duidelijke vibratie de game-ervaring realistischer en intenser.

De Acer Predator 8 is 8,7 mm dik en weegt 350 gram, waardoor hij volgens de fabrikant makkelijk met een of twee handen te bedienen is. Daarnaast moeten zachte bewerkte panelen op de achterzijde ervoor zorgen dat het apparaat probleemloos vastgehouden kan worden. Verder komt de tablet met 64GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart met maximaal 128GB uit te breiden is, een microUSB-poort en Bluetooth.

Qua software is Predator MediaMaster een Acer-applicatie waarmee de audio- en de video-setup naar wens kan worden aangepast voor standaard-, album-, film- en gamegebruik. In de gamestand wordt bijvoorbeeld de straal van het surround sound, de kleurverzadiging en het algehele contrast vergroot, terwijl in filmstand de bas naar een gemiddeld niveau gaat en de donkerdere niveaus van het beeldscherm worden versterkt zodat details beter tot hun recht komen. Acer heeft sinds de ontwerpfase van Predator 8 met Gameloft samengewerkt om de game-ervaring te verfijnen. Het resultaat daarvan is dat het racespel Asphalt 8 al op de Predator 8 GT 810 staat, met daarbij 320.000 credits (ter waarde van ongeveer 45 euro).

Acer biedt een reeks accessoires aan voor de Predator 8 gaming-tablet, zoals hoesjes, draagtassen, een stylus, een reisadapter, een SlimPort-adapterdongel en een gaming-koptelefoon.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Predator 8 GT-810 zal vanaf november verkrijgbaar zijn in de Benelux vanaf 349 euro.

Reacties (0)