Acer: Opvolger Iconia W3 met beter display wordt snel gelanceerd

15 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Iconia-W3

Acer heeft besloten de huidige voorraden van de kleine Iconia W3 snel uit te verkopen om vervolgens op korte termijn al een nieuw model met verbeterd display te introduceren.

De Iconia W3 is alweer een paar weken te koop in Nederland en veel andere landen maar veel reviews hebben we nog niet voorbij zien komen en ook zijn de voorraden bij winkels klein. Dit is niet zonder reden want Acer heeft besloten de huidige voorraden snel uit te verkopen om vervolgens op korte termijn al een nieuw model te introduceren.

De reden voor een nieuw model is dat het display van de huidige versie niet aan de verwachtingen voldoet en zelfs afgekraakt wordt in veel reviews. Zelfs voor een kleine Windows 8 tablet met een prijskaartje van 329 euro is het display volgens vele reviewers een grote teleurstelling. Op korte termijn wordt dan ook een nieuw model met verbeterd display gelanceerd, zo laat het bedrijf vandaag aan Tablets Magazine weten. De huidige voorraad wordt zo snel mogelijk uitverkocht en het huidige model wordt ook niet meer ter review aan media aangeboden.

De nieuwe versie van de Acer Iconia W3 beschikt volgens het bedrijf over een beter display, waarschijnlijk voorzien van de IPS-techniek die moet zorgen voor een hoger contrast, betere kijkhoeken en een hogere helderheid. Daarnaast wordt de tablet dunner en lichter waardoor we ook een ietwat ander design kunnen verwachten. Wel beschikt de opvolger nog steeds over een 8.1-inch display en draait het geheel op een Intel Atom-processor. Wanneer het nieuwe model exact verschijnt wil Acer niet aangeven maar men gaat uit van een lancering op korte termijn.

Advertentie

Voorlopig is het advies dus even je geld op zak te houden wanneer je voor een kleine Windows 8 tablet wilt gaan. De verwachting is dat verschillende fabrikanten kleinere modellen presenteren tijdens IFA 2013. Deze beurs gaat begin september van start in Berlijn.

Reacties (0)