Acer kondigt de Acer Iconia Tab 10 (A3-A40) aan

12 april 2016 3 Minuten 0 Reacties
acer-iconia-tab-10-a3-a40

Vandaag heeft Acer de Acer Iconia Tab 10 aangekondigd: een tablet met een scherm van tien inch, 2GB aan werkgeheugen en Android 6.0 Marshmallow. Het 10-inch Full HD-scherm wordt aangedreven door MediaTek MiraVision.

Dit is de Acer Iconia Tab 10 (A3-A40)

Vandaag Acer de Acer Iconia Tab 10 (A3-A40) aangekondigd, een tablet bedoeld voor mediaconsumptie. De Iconia Tab 10 is 25,9 bij 16,7 bij 0,89 millimeter groot, bevat 2GB aan werkgeheugen en maximaal 32GB geheugen (via microSD uitbreidbaar tot 128 GB). De tablet wordt aangedreven door MediaTek’s 64-bits quadcore-processor MT8163A en heeft Android 6.0 Marshmallow als besturingssysteem. De fabrikant geeft aan dat de batterij zo’n acht uur meegaat, wat genoeg moet zijn om een film of serie op het apparaat te bekijken.

De nieuwe Iconia Tab 10 is uitgerust met Acer Quadio, de vier array-luidsprekers aan de voorzijde, geoptimaliseerd met DTS-HD Premium Sound inclusief DTS-HD-decoder, virtual surround-sound en verbeterde audio. De tablet is voor gebruik met een koptelefoon uitgerust met de headset 5.1-surround-sound ondersteuning. Aan de zijkant van het apparaat vindt u de MediaMaster-toets (is ook een app op de tablet) waarmee gebruikers snel de video- en audio-instellingen kunnen selecteren bij verschillende momenten.

De aansluiting van dit apparaat op een groter multimediasysteem (zoals een home-theatersysteem of presentatiedisplay) is heel eenvoudig door de ondersteuning van Wireless Display (via 802.11a/b/g/n draadloos) of via de micro-HDMI-poort. Het 10-inch full hd-scherm wordt aangedreven door MediaTek MiraVision, een krachtige displayprocessor die scherpe beelden produceert met meer kleuren en een beter contrast. Samen met de IPS-technologie aan boord, moet dit zorgen voor een bredere kijkhoek – goed voor de meekijkers, dus.

[irp]

Daarnaast is het apparaat uitgerust met Acer EZ Utilities. Met deze ingebouwde app kan de gebruiker de tekengrootte en de gebruikersinterface (UI) vergroten naast Androids ingebouwde functies voor het wijzigen van lettertypen. Inzoomen maakt het lezen gemakkelijker en helpt gebruikers die grotere pictogrammen en een grotere tekst wensen tijdens het gebruik. Verder zijn er twee camera’s aanwezig: een twee megapixel-lens aan de voorzijde en een vijf megapixel-lens met autofocus aan de achterkant.

Dankzij het Acer Precision Plus-touchscreen kun je ook andere objecten naast een stylus gebruiken om op het scherm te schrijven. Deze extreme gevoeligheid is een gevolg van het paneel met kleinere sensoren van Acer Precision Plus, die sensoren zijn slechts 3,5 mm in vergelijking met de 5,5 mm sensoren die doorgaans te vinden zijn op doorsnee touchscreens. Als gevolg is het scherm met een hogere dichtheid touchsensoren tweeënhalf keer gevoeliger. Een speciale coating tegen vingerafdrukken beschermt het scherm en houdt het helder en schoon.

De anti-slip structuur aan de achterzijde moet voor extra grip en een comfortabele handligging zorgen en zou moeten voorkomen dat de tablet uit je handen glijdt. Ook is er een anti-kraslaag aanwezig. Daarnaast beschikt deze Acer Iconia Tab 10 (A3-A40) over EZ Snap, waarmee je snel screenshots kunt maken van het scherm. Daarnaast biedt Acer ook de later-lezen-applicatie Pocket-applicatie aan. Of beter gezegd: een gratis Pocket-appabonnement van zes maanden. Wil je het abonnement dan behouden, dan zijn de kosten voor jezelf.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Iconia Tab 10 (32GB) is in mei beschikbaar voor een adviesprijs vanaf 229 euro.

Reacties (0)