Acer komt in 2017 met 13 inch convertible chromebook

31 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Acer Chromebook R 13

Acer brengt in het eerste kwartaal van 2017 een 13 inch convertible Chromebook op de markt. Het gaat om de Chromebook R 13.

Acer gaat flink huishouden tijdens consumentenbeurs IFA 2016 in Berlijn. Zo zagen we al een nieuwe phablet en de Spin-reeks verschijnen. Het bedrijf heeft ook een nieuwe Chromebook met een 13 inch beeldscherm geïntroduceerd. De nieuwste Chromebook R 13 is de eerste convertible Chromebook ter wereld met een 13,3 inch beeldscherm.

Specificaties Acer Chromebook R 13

De Acer Chrome R 13 beschikt over een scharnier dat ervoor zorgt dat het apparaat in alle mogelijke standen te gebruiken is. Zo kun je er dus zelf voor kiezen of je hem als laptop wilt gebruiken, als tablet of toch liever als tent. Deze Chromebook is dus van alle gemakken voorzien. Het scherm dat in de Chromebook terug te vinden is, is een 13,3 inch Full HD touchscreen met een beeldschermresolutie van 1920 x 1080 pixels.

Wat betreft geluidskwaliteit lijken we bij de Chromebook niets te klagen te hebben. Het onderste gedeelte van het apparaat krijgt twee luidsprekers ingebouwd met HD-audio. Ook beschikt het apparaat over een HD-webcam. Onder de motorkap kunnen we verschillende opslagruimtes tegen gaan komen. Acer rept over 64GB, 32GB en 16GB uitvoeringen. De processor in de Chromebook is een MediaTek M8173C CorePilot quad-core. Verder vinden we nog 4GB dual-channel LPDDR3 werkgeheugen. De accu schijnt overigens tot twaalf uur mee te kunnen.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Acer heeft alvast laten weten dat de Acer Chromebook R 13 dit jaar niet meer op de markt komt. Het is de bedoeling dat hij in het eerste kwartaal van volgend jaar verkrijgbaar is voor een prijs vanaf 249 euro.

Reacties (0)