Acer werkt aan goedkope 10 inch tablet voor derde kwartaal 2013

22 april 2013 1 Minuut 1 Reacties
Acer-Iconia-A1-810

We zien al maanden een trend dat tablets alsmaar goedkoper worden en een van de fabrikanten die hier volop in meegaat is Acer. De fabrikant introduceerde eerder dit jaar de goedkope 7 inch Iconia B1 tablet en komt binnenkort met de 7.9 inch Iconia A1. Later dit jaar moeten nog meer goedkopere modellen volgen.

10 inch budgettablet van Acer

Volgens de bronnen van Digitimes bij toeleveranciers heeft Compal Electronics, een Taiwanese fabrikant van elektronica die ook de productie van de Iconia B1 voor zijn rekening neemt, een nieuwe order van Acer voor de productie van een 10 inch tablet binnengesleept. De tablet moet in het budget segment van de tabletmarkt geplaatst worden maar verder is er nog maar weinig bekend over het apparaat.

De kans is groot dat de tablet draait op Android, net als de eerder gelanceerde Iconia modellen, maar Windows 8 behoort ook tot de mogelijkheden. Microsoft gaf namelijk vorige week aan met verschillende hardwarepartners te werken aan goedkopere en kleinere Windows 8 tablets en Intel probeert ook steeds goedkopere modellen met Windows 8 software mogelijk te maken.

Opvolger Acer Iconia B1

De 7 inch Iconia B1 is alweer een aantal weken in Nederland te koop voor iets meer dan 100 euro en Acer verwacht de komende maanden een flinke groei in verkoopaantallen van deze tablet. Volgens de bronnen van Digitimes zou Acer ook al werken aan een opvolger voor de Iconia B1 welke in het derde of vierde kwartaal van dit jaar op de markt moet verschijnen. Ook wat betreft dit model is nog niks bekend over de mogelijke specificaties.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Take A Money

Take A Money
22 april 2013 om 14:47

En maar doorgaan met goedkope troep maken. Dit gaat einde net als de netbook.

Wij willen geen goedkope troep maak een prijs tussen de 300-400 en maak iets wat kwaliteit is.

Inloggen