7 inch HP TouchPad Go tablet met webOS gespot

15 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
hp-touchpad-go

De kans is klein dat je er ooit nog voor naar de winkel kunt maar gisteren zijn de eerste foto's van de HP TouchPad Go opgedoken. Deze tablet zat al een tijdje in de pijplijn bij HP maar heeft het daglicht nooit mogen zien door de beslissing om de webOS hardware productie stop te zetten. Een van de prototypes in opgedoken bij de website Palmjoy en op foto vastgelegd.

Wat HP exact met webOS gaat doen (verkopen, opdoeken of licenseren) is nog onduidelijk maar zeker is dat het bedrijf zelf niet meer aan de slag zal gaan met hardware voor het besturingssysteem. De verkopen van de 9.7 inch TouchPad vielen tegen en niet veel later trok het bedrijf de stekker uit het project. De 7 inch TouchPad Go had de opvolger van de TouchPad moeten worden en had wellicht meer succes kunnen behalen door een strakker, slanker en mobieler design.

Verder beschikt de TouchPad Go over een displayresolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1.5GHz APQ8060 Snapdragon processor, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Ook lijkt de TouchPad Go vooral ontwikkeld te zijn voor gebruik in landscape modus met een fysieke knop onderaan de lange zijde.

We zullen helaas nooit weten of deze tablet alles had kunnen doen veranderen voor HP. Meer foto’s van de TouchPad Go en een uitgebreide analyse van de gecancelde tablet vind je op de website van Palmjoy.

Reacties (0)