‘7 inch Google Nexus tablet in juli te koop’

24 mei 2012 1 Minuut 1 Reacties
Google-Nexus-render

Dat Google werkt aan een eigen Nexus tablet lijkt inmiddels wel vast te staan en dat ASUS gekozen is als hardware partner voor de productie van het apparaat is ook zo goed als zeker. Digitimes weet vandaag middels een aantal 'insiders' te vertellen dat de lancering van de Nexus tablet in juli van dit jaar zal plaatsvinden.

Google zou de tablet volgens de originele planning al gelanceerd hebben maar heeft op het laatste moment besloten een aantal wijzigingen door te voeren. Een van de redenen hiervoor zou een verdere verlaging van de prijs zijn. Volgens de bronnen van Digitimes wil Google in eerste instantie 600.000 stuks willen produceren, welke in juni naar een aantal landen verscheept worden. Voor het einde van dit jaar zou het doel op 2,5 miljoen verscheepte tablets liggen.

De vragen die voorlopig nog onbeantwoord blijven zijn welke specificaties de tablet exact mee zal krijgen en wat de uiteindelijke prijs wordt. Uit de geruchten die we de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen zou Google streven naar een prijs van 199 dollar en moet de 7 inch tablet uitgerust worden met een dual-core processor en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. In eerste instantie zou Google gekozen hebben voor een quad-core processor maar op te besparen op kosten heeft Google deze vervangen voor een dual-core variant. Ook lekte bovenstaande afbeelding uit, waarop de mogelijke Nexus tablet te zien is.

Reacties (1)