‘7-inch budgettablet van Toshiba verschijnt in derde kwartaal’

17 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-AT270-2

Afgelopen week dook er een benchmark van een mogelijke nieuwe tablet van Toshiba op. Dit model gaat onder de naam AT7-A en zou volgens berichten uit Taiwan ergens in het derde kwartaal op de markt moeten verschijnen.

Uit de benchmarkresultaten die vorige week opdoken konden we halen dat de Toshiba AT7-A draait op een ARM-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, is uitgerust met een Mali 400-gpu, is voorzien van Android 4.2 Jelly Bean software en beschikt over een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Kijkend naar deze resolutie gaat het zeer waarschijnlijk om een 7-inch model dat gericht is op het budgetsegment van de tabletmarkt.

Digitimes bericht vandaag dat bronnen bij Taiwanese toeleveranciers het bestaan van de tablet bevestigd hebben. De AT7-A zou in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd moeten worden en de concurrentie aan moeten gaan met andere goedkope 7-inch tablets die onlangs gelanceerd zijn. Zo bracht HP de Slate 7 naar Nederland, heeft Acer de goedkope Iconia B1 in het assortiment, brengt ASUS eind deze maand de MeMO Pad HD 7 op de Nederlandse markt, en komt Lenovo deze zomer met de IdeaTab A1000.

Toshiba zelf heeft de komst van de tablet nog niet officieel bevestigd en over de exacte lanceerdatum en prijs valt dan ook niks niks te zeggen. Toshiba heeft onlangs wel drie nieuwe 10.1-inch modellen met high-end specificaties gelanceerd, waarvan de Excite Pro inmiddels te koop is in Nederland.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)