Haier komt met Chromebook die in tablet kan veranderen

17 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
Haier

Het Chinese Haier werkt aan een convertible Chromebook, waarvan je het toetsenbord geheel achter het scherm kunt klappen. Zodat Haier hiermee feitelijk een tablet heeft ontworpen die op Chrome OS loopt.

Chromebook of tablet?

Haier heeft al diverse tablets uitgebracht en bracht vorig jaar zijn eerste Chromebook uit. Hier staat Chrome OS op, het superlichte besturingssysteem van Google dat geheel rondom de Chrome-browser draait.

Convertible met aanraakscherm

Het nieuwe model waarvan nu foto’s zijn uitgelekt, is een stapje verder dan een tablet of een Chromebook: het is een combinatie. Zoals we vaak bij Windowstablets zien. De convertible heeft een aanraakscherm, en is zowel met als zonder toetsenbord te gebruiken; het toetsenbord kan er geheel achter worden weggeklapt door scharnieren die een draai van 360 graden aankunnen. Het scherm meet van hoek tot hoek 11.6 inch en dit is een IPS HD-scherm met een resolutie van 1366×768 pixels. De webcam boven het scherm kan beelden maken in een resolutie van 720 pixels. Verder lijken de specs op die van een laptop: een 40Wh batterij (tien uur werktijd), drie usb 3.0-poorten, een micro sd-kaartsleuf, hdmi, een audio-poort, stereospeakers, bluetooth 4.0 en wifi.

Reacties (0)