100W-oplader van Xiaomi: Telefoon volledig opladen binnen 17 minuten

26 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Xiaomi

Lin Bin, baas van Xiaomi, heeft een filmpje op het Chinese Weibo gezet van de nieuwe 100W-oplader van Xiaomi. Hiermee laad je je telefoon met een batterij van 4.000 mAh op in slechts 17 minuten van 0 naar 100 procent.

De snelste oplader die op dit moment op de markt is komt van Oppo met de Super VOOC. Dit is een 50W-oplader. Ter vergelijking, Samsung en OnePlus hebben nu opladers op de markt van 15W tot 30W. Huawei presenteerde een 55W-oplader tijdens de presentatie van de opvouwbare Huawei Mate X. Hiermee laad je het opvouwbare toestel met een 4.500 mAh-batterij binnen 30 minuten tot 85 procent. Xiaomi gaat daar dus ruimschoots overheen met de 100W oplader. Met deze oplader kun je je telefoon van 0 tot 50 procent opladen binnen 7 minuten. Voor de 100 procent komen daar nog tien minuten bij. In de video zien we dat de Super VOOC-lader van Oppo de smartphone na 17 minuten voor 65 procent heeft opgeladen.

Binnenkort in productie

Volgens Lu Weibing van Xiaomi is het niet slechts een gimmick, maar zal de nieuwe 100W-oplader binnenkort in productie gaan voor de consument. Wanneer de nieuwe oplader uiteindelijk dan op de markt verschijnt is nog niet bekend. Over enkele jaren zullen we allemaal opladers in huis hebben waarmee je binnen enkele minuten je telefoon weer volledig kunt opladen. Straks gaat het opladen van je telefoon net zo snel als je auto volgooien met benzine.

Bron Weibo (Lin Bin van Xiaomi) Via TheNextWeb

Reacties (0)