Zo zien de controllers van de Atari VCS eruit

23 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
atari-vcs-controllers-1

Atari heeft laten zien hoe de controllers voor de Atari VCS eruit komen te zien. De designs zullen je waarschijnlijk niet verrassen. Er komen twee controllers aan: de Classic Joystick en de Modern Controller.

Atari VCS-controllers gepresenteerd

Atari heeft beide controllers voor de Atari VCS gepresenteerd: de Classic Joystick en Modern Controller. In een blogpost laat het bedrijf weten dat de Classic Joystick teruggrijpt naar de tijden van de CX40, maar dit keer met ondersteuning voor bluetooth en usb. De besturing is volledig digitaal en vertaalt zich naar de functionaliteit van een d-pad (of vierpuntdruktoets). Ook kan de stick draaien, zodat je games als Pong en Breakout kunt spelen. Verder is er een trilfunctie en is het rode lampje nu oranje gemaakt.

Daarnaast zitten er twee knoppen op, waaronder de nieuwe trigger. De werking hiervan is te vergelijken met de eerste schouderknop op moderne controllers. Daarover gesproken, de Modern Controller lijkt op zo’n beetje elke andere controller voor gamesystemen en heeft alle toeters en bellen die je mag verwachten. Er is tevens bluetooth aanwezig, waardoor je hem ook aan je pc of mobiele apparaat kunt koppelen. Beide knoppenindelingen zijn ook zelf in te stellen. Zoals het er nu naar uitziet, verschijnt de Atari VCS eind 2019.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)